fbpx

Brezplačne glasbene delavnice za socialno ogrožene otroke

Sep 19, 2017Novice

Pričela se je nova sezona brezplačnih glasbenih delavnic za vse otroke in mladostnike, ki si glasbenega izobraževanje ne morejo privoščiti. Pri KUD Coda smo namreč mnenja, da je glasba neizmerno pomembna za razvoj otrok, zato bi vsi glasbeni navdušenci morali imeti priložnost preživljati svoj prosti čas z glasbo.

Glasbene delavnice za otroke med 9. in 18 letom starosti potekajo vsak dan v prostorih Zveze prijateljev mladine Maribor. Udeleženci preko pogovora in poslušanja spoznavajo različne zvrsti glasbe in se naučijo osnov igranja na različne inštrumente (bobni, klaviature, električna in bas kitara). Delavnice potekajo vsak delovnik, urnik pa se sestavi po predhodnem dogovoru z izvajalcem delavnice, Andrejem Alienom Partljičem (teodur13@gmail.com ali 041 206 263). Vpis poteka do zapolnitve mest in je mogoč na podlagi pisnega priporočila svetovalne službe na šoli, ki jo kandidat obiskuje (obrazec s priporočilom je dostopen tukaj).

V lanskem letu je brezplačne glasbene delavnice obiskalo več kot 30 otrok, mladostnikov in odraslih, ki sicer nimajo dostopa do glasbenega izobraževanja. Uspešno sodelujemo s projektom Botrstvo, Andragoškim zavodom Maribor, Centrom Naprej, Domom Antona Skale Maribor, Združenjem Šent, Dijaškim domom Lizike Jančar Maribor in številnimi drugimi ustanovami. Ob koncu šolskega leta organiziramo tudi nastop za vse udeležence, za katere je nastopanje na pravem odru prav posebno doživetje.

Želimo si, da bi za naše delavnice izvedelo in se nam pridružilo čim več otrok in mladostnikov, zato vas vljudno prosimo, da razširite besedo med vse tiste, ki bi v naši družbi radi spoznavali glasbo. 

Lani smo bili Codovci zaradi našega družbeno odgovornega prizadevanja nominirani tudi za nagradi PriYatelj leta, ki jo podeljuje Zavod Ypsilon. Hvala vsem, ki nam pri tem pomagate!