Glasbeni junaki lovimo sanje

Mar 11, 2019Novice

“Glasbeni junaki KUD Coda potrebujejo novo streho nad glavo, da jim bo uspelo ujeti sanje!”

Stavek, ki ga boste do konca leta slišali in prebrali tako pogosto, da vam bo stopil v glavo. Mi pa upamo, da bomo zaradi tega končno dobili svojo streho nad glavo, kar je glavni cilj našega najbolj ambicioznega projekta doslej.

Kdor nas pozna, bi lahko mislil, da se nam je spet malo (z)mešalo. Vsakih nekaj let se namreč predstavimo z novim glasbenim projektom, s katerim želimo naši mladini približati določeno zvrst glasbe, jih povezati s starimi mački v glasbenem poslu ali pa zgolj na kreativen način zapakirati, kar počnemo.

A tokrat je situacija drugačna. Ne bomo se sprehajali čez note slovenskih glasbenikov, ne boste nas videli na kateri od mariborskih streh. Glasbeni junaki so ‘egoističen’ projekt, saj nam gre že kritično za nohte, voda nam teče v grlo, omet pa dejansko odpada. Čez noč lahko ostanemo brez prostorov in vsi mi brez Code, ki za nas ni zgolj služba ali običajna glasbena šola. Coda je, vsaj zame, prava družina. Še dobro, saj načeloma velja, da družina v težkih časih drži skupaj.

Tokrat bomo morali še posebej trdno držati skupaj. Na želimo si novih prostorov, ker bi bili s starimi nezadovoljni. Res je, da so postali za vse naše mlade glasbene junake že premajhni in da jim grozi, da se bodo kmalu sesuli v prah oz. opeke. To bi se vse dalo urediti, če ‘veliki otroci’ ne bi v preteklosti storili velikih napak. Verjemite nam, raje bi snovali kak super glasbeni projekt, kot reševali naš obstoj.

Naš načrt

Tako. Ozadje situacije poznate, zdaj pa k našemu načrtu. Codovci se ne damo! Naredili bomo čisto vse, da to družino ohranimo. Dejstvo je, da lahko vložimo še tako veliko energije, znanja in kreative (kar seveda tudi bomo), a sami ne bomo uspeli. Potrebujemo pomoč vseh, ki Codo poznate oz. jo še boste spoznali. Lahko nas podprete finančno (od 19. marca dalje na Adrifundu), s širjenjem besede ali zgolj pošiljanjem pozitivnih misli v vesolje. Še tako majhen korak šteje, da nam bo na koncu skupaj uspelo prehoditi pot do novih prostorov.

Hvala, ker nas boste spremljali in nam pomagali ujeti naše sanje.

Skip to content