Glasbeni tabor: Skupaj na 440 Hz

Jul 11, 2019Novice

Alternativna glasbena šola KUD Coda k pestremu mozaiku dejavnosti tudi letos po uspešni krstni izvedbi v lanskem letu dodaja glasbeni tabor Skupaj na 440 Hz, ki bo v sodelovanju z ZPM Maribor potekal med 26. in 29. oktobrom v počitniškem domu VIRC Materada 38, Poreč, Hrvaška. Vabljeni vsi mladi, stari med 10 in 16 let, ki imajo osnovno glasbeno predznanje in se vsaj dve leti ukvarjajo z glasbo.

Že pridobljeno znanje igranja na inštrument bomo nadgradili s skupnim muziciranjem. Cilj tabora je, da vsi udeleženci skupaj ustvarijo avtorsko pesem. Poleg tega bomo glasbene celice razvijali še s/z:

  • spoznavanjem različnih glasbenih zvrsti,
  • improviziranjem, komponiranjem in aranžiranjem pesmi,
  • izdelovanjem glasbil in
  • ustvarjanjem glasbe iz različnih vsakdanjih predmetov (npr. posode).

Štiridnevni tabor bo potekal v sproščenem vzdušju pod vodstvom treh izkušenih mentorjev glasbenikov in dveh spremljevalcev. Tabor bomo zaključili z javno predstavitvijo naše skupne avtorske pesmi v počitniškem domu in z javno objavo posnetka na Facebook profilu.

Prijave za udeležbo sprejemamo do 15. oktobra 2019. Podpisano izjavo starša ali skrbnika pošljite na e-naslov info@kud-coda.org. Kotizacija za tabor, ki znaša 164 €, vključuje stroške prevoza (udeležence pobiramo tudi po poti), namestitve in prehrane. Število prijav je omejeno na 20 udeležencev, zato pohitite s prijavami.

Za dodatne informacije smo na voljo na martin.pockar@kud-coda.org ali ursa@zpm-mb.si.

Skip to content