Glasbeni tabor: Skupaj na 440 Hz

Domov/Novice/Glasbeni tabor: Skupaj na 440 Hz

Alternativna glasbena šola KUD Coda že več kot deset let skrbi za izobraževanje, rast in kreativno izražanje štajerske mladine. Poleg individualnega glasbenega izobraževanja, ki je prilagojeno modernemu času in željam učencev, velik poudarek namenjamo skupinski igri – skupnemu muziciranjem učencev na koncertih, ki jih združujemo v zanimive tematske projekte. Opis glasbena šola pa je za KUD Coda zagotovo preskromen, saj okvire individualnega poučevanja inštrumentov neprestano širimo, med drugimi tudi z zborovskim petjem, kreativnim ustvarjanjem glasbe in delovanjem na socialnem področju.

K našemu pestremu mozaiku dejavnosti pa letos prvič v sodelovanju z ZPM Maribor dodajamo glasbeni tabor Skupaj na 440 Hz, ki bo potekal med 27. in 30oktobrom počitniškem domu VIRC Materada 38, Poreč, Hrvaška. Vabljeni vsi mladi, stari med 10 in 16 let, ki imajo osnovno glasbeno predznanje in so vsaj dve leti glasbeno aktivni, saj je cilj izvedbe programa skupaj ustvariti avtorsko pesem. Zato bo mladim glasbenim ustvarjalcem ponujen pester program. 

Udeleženci bodo spoznali različne glasbene zvrsti, naučili se bodo, kako prek improviziranja, skladanja, aranžiranja in priprave besedila nastane avtorska pesem. Zraven tega si bodo izdelali preprosto glasbilo in se preizkusili tudi v lastni inovativnosti z igranjem na posode iz različnih materialov in uživali v nenavadnih zvokih. S skupnim ustvarjanjem, z igranjem na glasbila, s petjem in s prispevanjem idej, bodo pridobivali izkušnje iz skupinskega ustvarjanja, ki bo zaključeno s snemanjem ustvarjene avtorske pesmi in nastopom v že omenjenem počitniškem domu.

Učenje bo potekalo v sproščenem vzdušju pod vodstvom treh izkušenih in strokovno kompetentnih mentorjev. Za udobje udeležencev glasbenega tabora, varnost, rekreacijo in dobro vzdušje bosta skrbela še dva spremljevalca skupaj z osebjem počitniškega doma.  

Prijave za udeležbo sprejemamo do 15oktobra 2018. Podpisano izjavo starša ali skrbnika pošljite na e-naslov info@kud-coda.org. Kotizacija za tabor vključuje stroške prevoza (udeležence pobiramo tudi po poti), namestitve in prehrane. Tabor je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor, kotizacija pa znaša 164 €. Število prijav je omejeno na 20 udeležencev, zato pohitite s prijavami. 

Za dodatne informacije smo na voljo na mira@kud-coda.org ali ursa@zpm-mb.si. 

Prijavnica
Prijave so podaljšane do 22. oktobra! Izvedba tabora bo!