fbpx

Jan Veselič

Bobni

Jan Veselič

O učitelju bobnov

Jan Veselič se je glasbeno-bobnarsko izobraževal pri dveh mentorjih KUD Coda, in sicer pri Mateju Horvatu in Matjažu Lorberju. Njegovi najljubši stili glasbe so: Hip-hop (rap), pop, funk in soul. Sodeloval je že z veliko različnimi glasbeniki, saj ljubiteljsko tudi sam snema glasbo. Verjame, da sta band in nastopanje najboljša učitelja inštrumenta in glasbe. Prav tako pogosto sodeluje s producentom Gašperjem Šantlom, ki dela v znanem Češkem studiu Faust records. Pri bobnanju verjame v kvaliteto in ne kvantiteto ter pravi, da inštrument omogoča izražanje vsakega posameznika.

Poslužuje se tudi novosti in uvajanja novih zanimivih idej v inštrument, kot na primer z uporabo elektronskih ploščkov (pad’s), efektov in podobno. Glede učenja bobnov meni, da se jih je potrebno učiti postopoma in ne prehitevati. Pri učenju upošteva učenčeve želje in vaje priredi po njegovem stilu.

“Najpomembnejši učitelj je prvi učitelj.”

Vpišite se v najbolj odpičeno glasbeno šolo v Mariboru

Starostnih omejitev ni, vpisujemo celo šolsko leto, ni preizkusov in izpitov, le veliko dobre glasbe ter več kot 25 koncertov in priložnosti za prikaz naučenega na koncertnem terenu na leto.