Kakovost iz Slovenije

Apr 23, 2017Novice

Tolminski sir, kranjska klobasa in idrijski žlikrofi. Mar nimamo vsi radi kakovostnih domačih izdelkov, ki k sreči zasedajo že velik del trgovskih polic in se upravičeno kitijo z nazivi ‘Kakovost iz Slovenije’ ali pa ‘Lokalna kakovost’? Kako pa je s slovensko glasbo? Smo tudi na tem področju tako izobraženi in ponosni, da prihajamo iz te male državice?

Radijske postaje imajo po novem še strožje kvote za predvajanje slovenske glasbe, Ministrstvo za kulturo na razpisu podeljuje sredstva za nastanek nove domače produkcije in s Seznamom novih skladb spodbuja mlade avtorje. Vsi napori, da bi pogosteje posegli po ploščah ali posnetkih slovenskih ustvarjalcev, bodo prej ali slej zaman, v kolikor ne bomo pričeli spodbujati izvajanja in nastajanja slovenske glasbe, ki bi ji lahko poslušalci prisluhnili.

Zato smo se Codovci odločili, da naredimo prvi korak naprej. Zasnovali smo projekt Kakovost iz Slovenije. Redne junijske in decembrske produkcije bodo tako dopolnjevali projektni koncerti, ki jih bo v celoti sestavljal slovenski repertoar, in sicer v obliki pregleda največjih uspešnic od 2017 do vključno slovenske popevke v 60-ih po desetletjih.

Naslednji koncert je na sporedu v petek, 22. decembra, ob 20.30 v Klubu MC Pekarna.

Za grafično podobo projekta je poskrbel naš učenec Jan Veselič.

Skip to content