fbpx

Glasbena šola KUD Coda se širi v Vurberk

Lani smo se Codovci preselili pod svojo streho na Koroško cesto 63, v naslednjem šolskem letu pa svoje glasbene lovke širimo še v Vurberk.

Znanje in izkušnje bosta vsem, ki vam je bližje poštna številka občine Duplek, predajala dva odlična glasbenika, Damir Višič in Mihael Roškar. Usvojili ali izpopolnili boste lahko svoje veščine v električni kitari, klasični kitari, akustični kitari, osnovah glasbene produkcije, solo petju, cajonu in irski piščali.

O mentorjih

Damir Višič je najbrž edini slovenski diplomirani sarodist, ki je Indijo obiskoval kar 17 let, zdaj pa svoje izkušnje deli v obliki Masterclassa. Poleg eksotičnih indijskih ritmov pa po Damirjevih žilah teče tudi rock’n’roll. Ko kot sarodist ne nastopa v umetniških projektih, med katerimi je trenutno na tapeti opera Deklica z vžigalicami, v roke poprime inštrument z nekoliko manj strunami. Kot kitarist in producent je svoj piskrček pristavil duu Karmen in september.

S posebnimi glasbenimi znanji pa se lahko pohvali tudi Mihael Roškar, ki je diplomiral iz irske piščali. Profesorja glasbe odlikuje neizmerna širina – instrumentalist, pevec in pedagog je umetniški vodja Komornega moškega zbora Ptuj, mentor in avtor glasbe za gledališke in lutkovne predstave v Teatru III in Ecipeci kreativnem gledališču, od leta 2013 pa sodeluje z Zborom Opere SNG Maribor. Avdiofil, ki ga poleg glasbe navdušuje tudi turno kolesarjenje in predelava starih koles.

Vabljeni v Vurberk, kjer bodo lekcije potekale v glasbeni sobi Damirja Višiča.

Masterclass z Damirjem Višičem

Ritem in melodija malo drugače za glasbenike, ki želijo nekaj več.

Z novim članom ekipe KUD Coda, Damirjem Višičem, bomo šli tja, kjer ritem teče nekoliko drugače, tja, kjer se je Damir izobraževal kar 17 let. Z najbrž edinim slovenskim diplomiranim sarodistom boste v polletnem programu spoznali indijsko melodiko, ki je eden od temeljev glasbe.

Program je primeren za glasbenike z vsaj dvema letoma izkušenj iz kitare, bas kitare ali tolkal. V septembru 2020 nudimo za udeležbo v Masterclassu posebno promocijsko ceno, ki znaša 375 € in vključuje 14 individualnih lekcij po 45 minut, 2 skupinski lekciji in en javni nastop. Za prijave se obrnite na info@kud-coda.org ali 031 230 691.

Načrt programa:

  • Uvod v učenja ritma in melodije po sistemu tisočletne tradicije indijske klasične glasbe severa in juga.
  • Uvod v sistem učenja in razumevanja vokalizacije SA , RE, GA, MA, PA, DHA, NI.
  • Praktična uporaba zaključne ritmično melodične fraze TIHAI in CHAKRADAR TIHAI, v krajšem ritmičnem krogu.
  • Praktične vaje za KONAKOL in razširitev v ritmične kompozicije ob uporabi instrumenta.