fbpx

Ugodnejši vpis v glasbeno šolo KUD Coda do konca avgusta 2022

Tako je. Drži. Vse je res. Do konca avgusta se v naše individualne glasbene programe lahko vpišete s 3 % popustom! Z delom pričnemo v tretjem tednu septembra v Mariboru in Vurberku.

Zakaj se pridružiti Codovcem?

Letos bo že 17. šolsko leto, ko počnemo to, kar najbolje in najraje delamo – predajamo naše glasbeno znanje in izkušnje na mlajše generacije ter jih navdušujemo za skupinsko muziciranje. V preteklem šolskem letu smo organizirali kar dva (Z)mešana festivala in nastopili na številnih drugih odrih po Mariboru. Ker nam je v preteklih letih primanjkovalo druženja, smo pričeli s Coda kavč srečanji, ki se bodo z zanimivih programom nadaljevala tudi v naslednjem šolskem letu. Vse te priložnosti krepijo naše vezi in glasbeno znanje. Ker glasba pri nas ne pozna meja, vabljeni, da se nam pridružite tudi vi.

Vpis v glasbeno šolo KUD Coda

Predvpis 2022/23 se pričenja

2. maja 2022 se odpira vpis v naše individualne glasbene programe. Do vključno 18. junija vsem starim in novim učencem nudimo 5 % predvpisni popust. Vpis poteka prek spletne prijavnice, ki je dostopna tukaj. Z veseljem vas po predhodnem dogovoru na 031 230 691 ali info@kud-coda.org sprejmemo v živo v naših prostorih in se ob kavi pogovorimo o vsem, kar vas zanima.

Individualne lekcije potekajo v naših lastnih prostorih na Koroški 63 v Mariboru, nekateri programi pa se izvajajo tudi v Vurberku. Tudi v 17. šolskem letu nadaljujemo po preverjenem receptu: starostnih omejitev ni, vpisujemo celo šolsko leto, ni preizkusov in izpitov, le veliko dobre glasbe ter več kot 25 koncertov in priložnosti za prikaz naučenega na koncertnem terenu na leto.

Hvala starim facam za zaupanje, dobrodošli novi Codovci!

Prihaja prvi Coda Vocal camp

Na pobudo naših mentorjev za solo petje v Maribor prihaja prvi Coda Vocal camp. Intenzivno pevsko izpopolnjevanje bo potekalo med 3. in 5. junijem v Hostlu Pekarna. Prijave so že odprte – za prvi deset udeležencev nudimo early bird kotizacijo ob prijavi do konca aprila 2022.

Zakaj Coda Vocal camp?

Novi Vinodolski 2021. Motivacijski vikend ekipe glasbene šole KUD Coda. Alien nam je ob kitari in dobrotah z žara navdušeno pripovedoval o evropskem vocal campu na Poljskem, kjer se je izpopolnjeval in vodil delavnico pisanja pesmi. Beseda je dala besedo, tudi naša Nina se je vmes udeležila pevskega tabora v Avstriji in zagreli smo se za idejo organizacije Vocal campa.

Po 17 letih poučevanja solo petja in vodenju vokalnih zasedb se nam zdi, da je čas za en korak naprej in širjenje naših izkušenj na občinstvo tudi izven naših prostorov in okvirjev delovanja.

Kako bo Vocal camp potekal?

Coda Vocal camp je sestavljen iz individualnega (okvirno pol ure individualne vokalne tehnike) in skupinskega dela (8 ur dela po skupinah). Skupine so oblikovane glede na stil petja, izbirati je mogoče med programom pop, rock in jazz. Vsako skupino bo prevzel eden izmed naših mentorjev za solo petje, v zaključnem delu programa pa se jim bodo pridružili tudi znani slovenski glasbeni ustvarjalci. Vsi udeleženci bodo deležni tudi skupinskega upevanja pod vodstvom Lee Gačnik in delavnice pravilne tehnike dihanja z Barbaro Tanze, ki bo odprta tudi za zunanje udeležence.

Pop program

Pop skupina se bo pod vodstvom Tine Ritlop posvečala raznovrstnosti pop petja (chill out pop, klasični pop) in produkciji vokalov. Udeležencem se bo v nedeljo pridružil Gašper Šantl iz dvojca zalagasper.

Rock program

Rock program bo vodil Alien Andrej Partljič, certificiran MVT lvl 1 učitelj petja. Ob podpori gosta Sebastijana Lukovnjaka se bo skupina osredotočala predvsem na performans.

Jazz program

Nina Fajertag bo prevzela vodenje jazz programa, kjer se bodo udeleženci spoznavali predvsem z zborovsko obliko jazz petja. Ob zaključku delavnice se jim bo pridružila Ana Bezjak.

Logistične informacije

Prijave na Vocal camp so že odprte! Do konca aprila velja posebna early bird ponudba za prvih deset prijavljenih, prav tako so posebne ponudbe deležni člani KUD Coda. V kotizacijo so vključena vsa gradiva, prehrana (2x kosilo in 2x večerja) in skupinske večerne aktivnosti. Vabljeni tudi pevci in pevke iz drugih krajev po Sloveniji – z veseljem vam pomagamo pri zagotavljanju namestitve, ki bo ob zgodnji prijavi mogoča na lokaciji izvajanja Coda Vocal campa.

DJ šola in kamp ter glasbena produkcija pod streho KUD Coda

V naši hiši se tudi DJ-je sliši

Tisti, ki obiskujete naše kletne prostore, ste zagotovo opazili številne mešalke, vinilke, zvočnike ter Markota in Teo, ki vodita Akademijo Alphawave. Navdušeni smo, da nam naši sostanovalci pomagajo širiti paleto dejavnosti – pod našo streho odslej tudi glasbena produkcija in DJ šola.

Kaj boste počeli poleti? Pri nas dogaja DJ kamp!

Med 5. in 10. julijem pa bo pod našo streho potekal čisto pravi DJ kamp! Prav lepo vabljeni, mi pridemo zagotovo pofirbcat! Za vse Codovce smo uredili tudi 10 % popust za udeležbo – Markotu in Tei samo javite, da ste člani KUD Coda.

Prav tako pa se lahko Codovci rednih programov DJ šole udeležite s 5 % popustom. Roka roko umije, zato bomo tudi pri KUD Coda s 5 % popustom nagradili vse učence DJ šole, ki bi jih zamikale tipke, strune, palčke ali mikrofoni. Vabljeni k vpisu.

Glasbena šola KUD Coda se širi v Vurberk

Lani smo se Codovci preselili pod svojo streho na Koroško cesto 63, v naslednjem šolskem letu pa svoje glasbene lovke širimo še v Vurberk.

Znanje in izkušnje bosta vsem, ki vam je bližje poštna številka občine Duplek, predajala dva odlična glasbenika, Damir Višič in Mihael Roškar. Usvojili ali izpopolnili boste lahko svoje veščine v električni kitari, klasični kitari, akustični kitari, osnovah glasbene produkcije, solo petju, cajonu in irski piščali.

O mentorjih

Damir Višič je najbrž edini slovenski diplomirani sarodist, ki je Indijo obiskoval kar 17 let, zdaj pa svoje izkušnje deli v obliki Masterclassa. Poleg eksotičnih indijskih ritmov pa po Damirjevih žilah teče tudi rock’n’roll. Ko kot sarodist ne nastopa v umetniških projektih, med katerimi je trenutno na tapeti opera Deklica z vžigalicami, v roke poprime inštrument z nekoliko manj strunami. Kot kitarist in producent je svoj piskrček pristavil duu Karmen in september.

S posebnimi glasbenimi znanji pa se lahko pohvali tudi Mihael Roškar, ki je diplomiral iz irske piščali. Profesorja glasbe odlikuje neizmerna širina – instrumentalist, pevec in pedagog je umetniški vodja Komornega moškega zbora Ptuj, mentor in avtor glasbe za gledališke in lutkovne predstave v Teatru III in Ecipeci kreativnem gledališču, od leta 2013 pa sodeluje z Zborom Opere SNG Maribor. Avdiofil, ki ga poleg glasbe navdušuje tudi turno kolesarjenje in predelava starih koles.

Vabljeni v Vurberk, kjer bodo lekcije potekale v glasbeni sobi Damirja Višiča.