fbpx

Koriščenje BON21 v glasbeni šoli KUD Coda

Dobra novica! Poleg tradicionalnega 3 % predvpisnega popusta, ki velja do konca avgusta, lahko v novem šolskem letu za vse naše programe koristite turistični BON21. V nadaljevanju podajamo nekaj pomembnih informacij.

Kako izkoristiti BON21

Če želite za lekcije izkoristiti BON21, nas morate o tem obvezno predhodno obvestiti na naslov info@kud-coda.org.

Obrazec za potrditev unovčitve bona, ki ga izpolnite in ga skupaj s kopijo osebnega dokumenta predložite, je na voljo tukaj. Bone lahko unovčite v poljubnih zneskih. Po pravilih FURS-a to ne velja za prenesene bone, po katerih lahko bon unovčite le v enkratnem znesku.

Kdo so upravičeni za koriščenje BONA21

  • Do bona je upravičena oseba s stalnim prebivališčem v RS na dan 30. 6. 2021.
  • Odrasla oseba, ki bo v letu 2021 dopolnila 18 let, je upravičena do bona v višini 100 €, mladoletna oseba (rojena po letu 2003) pa je upravičena do bona v višini 50 €. 

Preneseni BON21

  • Bon za mladoletnega upravičenca zanj unovčijo starši, zakoniti skrbniki ali druga oseba, kateri je mladoletni upravičenec z odločbo pristojnega organa zaupan v varstvo in vzgojo ter za mladoletnega upravičenca dejansko skrbi (npr. rejnik). Obrazec je na voljo tukaj.
  • Preneseni bon lahko unovčite le v enkratnem znesku. Bon je prenosljiv med sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena (stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki), med zakonci in zunajzakonskimi partnerji, med partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi, med otroci in njihovimi zakonskimi zastopniki, če to niso starši. Bon je prenosljiv na upravičenca na podlagi izjave o prenosu bona med sorodniki in je na voljo tukaj.

V skladu z zakonom prenos ni mogoč med brati, bratranci, strici, sosedi, sodelavci, prijatelji itd.

Ostalo

Boni ne obstajajo v fizični obliki, temveč so evidentirani kot dobroimetje upravičenca v informacijskem sistemu FURS (eDavki), kjer je mogoče tudi spremljati stanje svojega bona.
Bona ni možno zamenjati za gotovino.

Navodila smo povzeli po Narodnem domu Maribor. Hvala, da nam ni treba odkrivati tople vode!

Predvpis in potek lekcij v šolskem letu 2020/21

Pred čisto pravim pričetkom novega šolskega leta, guljenjem klopi, učbenikov in inštrumentov, vas vabimo, da do konca avgusta izkoristite 3 % predvpisni popust, v nadaljevanju pa navajamo nekaj pomembnih informacij, ki vam bodo pri odločitvi za naše individualne glasbene delavnice v pomoč:
  • Vpis lahko opravite popolnoma elektronsko, z izpolnitvijo obrazca na tej povezavi, lahko pa se oglasite tudi v naših prostorih na Koroški 63 ob sredah med 18.00 in 19.00 in vpis skupaj opravimo v živo (po dogovoru so možni tudi drugi termini).
  • Z lekcijami pričnemo v tretjem tednu septembra, ko se šolski in urniki ostalih dejavnosti že ustalijo.
  • S koncem preteklega šolskega leta smo se preselili na novo lokacijo – najdete nas na Koroški 63!

Lekcije bodo v prihajajočem šolskem letu potekale v živo. Pri tem bomo seveda upoštevali vse smernice NIJZ, kot smo to že počeli doslej (razkuževanje, zračenje, zagotavljanje sledljivosti stikov itd.). V primeru poslabšanja covid situacije, se bomo ravnali po priporočilih NIJZ za vzgojno-izobraževalne ustanove. Preteklo šolsko leto nam je prineslo ogromno izkušenj za uspešno delo na daljavo, na izrecno željo lahko tako pouk na daljavo izvajamo že od začetka šolskega leta.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na info@kud-coda.org ali 031 230 691. Še pred koncem poletja pa nas lahko v živo spoznate tudi na nekaterih delavniških in koncertnih dogodkih!