fbpx

Brezplačni spletni tečaji teorije glasbe v letu 2023

Tudi v letu 2023 v glasbeni šoli KUD Coda odpiramo vse tri dele brezplačni spletnih tečajev teorije glasbe za vse, ki bi radi pridobili ali utrdili svoje glasbeno znanje. Tečaji se izvajajo na portalu Skupnosti SIO, kjer že lahko opravite vpis in se spoznate z delovanjem portala. Navodila v pisni obliki so na voljo tukaj, za lažje upravljanje pa smo pripravili tudi video napotke.

Tečaji so sestavljenih iz treh delov – od osnov do zahtevnejših glasbenih struktur. Prvi del, ki obsega znanje glasbene teorije na nivoju nižje glasbene šole, je popolnoma brezplačen za vse. Druga dva dela pa sta brezplačno na voljo članicam in članom KUD Coda. Če še niste, se lahko včlanite prek obrazca na tej povezavi.

Sodelovanje v tečajih, ki potekajo sedem oz. osem zaporednih tednov, je mogoče do 12. junija. Če ste zagnani, lahko torej vse tri tečaje opravite na en mah! Prav lepo tudi vabljeni vsi, ki ste se tečajev lotili že v preteklih izvedbah, pa vam ni uspelo priti do končnega potrdila o pridobljenih kompetencah in znanjih – dobra novica je, da lahko nadaljujete tam, kjer ste ostali!

Brezplačne spletne tečaje teorije glasbe je obiskalo že več kot 300 udeležencev. Tečaje je sestavila skupina naših najboljših pedagogov, ki so vanje vložili ogromno truda in znanja, ki se je med drugimi skompresiral v kar 113 video lekcij.

Brezplačni spletni tečaji teorije glasbe v 2022 so odprti

Teorija glasbe v treh delih iz udobja vašega doma

Pri KUD Coda izvajamo kar nekaj brezplačnih programov v javnem interesu. Medtem ko z Glasbarnico približujemo glasbo vsem, ki nimajo dostopa do nje, pa z Brezplačnimi spletnimi tečaji omogočamo najbolj dostopen način spoznavanja z glasbeno teorijo. Ko smo ravno pri dostopnosti – enkrat letno omogočamo brezplačno udeležbo v tečajih in to se dogaja prav zdaj.

Vpis v tečaje teorije glasbe

Vpisi v vse tri dele tečaja, ki nudijo celovit vpogled v osnove in zahtevnejše glasbene strukture, je že odprt. Vse informacije, kako se nam pridružiti, so na voljo tukaj. Prvo od sedmih oz. osmih poglavij tečajev s posnetki in nalogami bo objavljen 8. februarja 2022. Nova gradiva in naloge bodo od takrat dalje objavljene enkrat tedensko, aktivnosti znotraj tedna pa udeleženci izvajate, ko vam ustreza. Po uspešno opravljenem tečaju boste prejeli potrdilo o pridobljenih znanjih in spretnostih.

Za prakso je potrebna teorija

Drži, da Codovci veliko stavimo na prakso na pravih koncertnih odrih, a vsaj osnovno teoretično znanje to prakso opolnomočuje. Zato tečaje priporočamo vsem našim učencem, še posebej udeležencem skupinskih zasedb, saj poznavanje skupne ‘govorice’ omogoča hitrejši napredek. Seveda pa so tečaji kot vedno odprti prav za vse, zato vabljeni, da informacijo posredujete do vseh glasboljubov.

Brezplačni spletni tečaji teorije glasbe

Brezplačni spletni tečaji teorije glasbe so sestavljeni iz treh delov:

  • 1. del obravnava osnove glasbene teorije,
  • 2. del je nadaljevalni tečaj s poudarkom na intervalih in lestvicah ter
  • 3. del pa se osredotoča na zahtevnejše glasbene strukture in akorde.

Vpis se je že pričel in je možen do 11. aprila. Na tečaj se lahko prijavite prek Skupnosti SIO (https://skupnost.sio.si/prijava.php). Svetujemo vam, da si pred pričetkom ogledate podrobnejša navodila za vpis in hiter pregled delovanja portala. V primeru težav z vpisom na tečaj, se obrnite na martin.pockar@kud-coda.org.

Tečaji bodo potekali sedem oz. osem zaporednih tednov, obsegali pa bodo delo z gradivi v spletni učilnici in samostojno delo oz. domače naloge. Nova gradiva in naloge bodo objavljene enkrat tedensko, aktivnosti znotraj tedna pa sami lahko izvajate, ko imate čas, a morajo biti vse naloge opravljene najkasneje do 13. junija 2020. Posamezni sklop vam bo vzel približno eno uro časa.

Po uspešno opravljenem tečaju bodo udeleženci prejeli potrdilo o pridobljenih znanjih in spretnostih.

Vabljeni po novo znanje!

Nič nas ne ustavi – kako Codovci preživljamo ta čas

Mineva 6. teden tega čudnega obdobja, ko ne moremo biti fizično skupaj, a Codovci dokazujemo, da smo zato še toliko bolj povezani. Večina naših aktivnosti nemoteno poteka naprej, po dnevnih sobah se širi glasba, situacija pa iz vseh nas izvablja najboljše ideje. Ponosno jih predstavljamo.

Vokalke z lizikami

Naše punce so nas čisto presenetile. Vokalke pod mentorstvom naše Nine (ja, to je ona poleg kosilnice na posnetku) so si nadele nov imidž, izbrale in priredile pesem Lollipop in jo posnele tako dobro, da bi nam lizika padla iz ust, če bi jo imeli.

Kaj naklepajo zboristi?

Kot so nam prišepnili zaupni viri, ne bo dolžna ostala niti naša bolj številčna zasedba. Članom in članicam Mešanega pevskega zbora KUD Coda se vsako sredo kolca po skupnih vajah, zato so eno od njih izkoristili za skupinsko druženje na daljavo.

Glasba je povsod doma

To dokazuje ‘horda’ naših 20 mentorjev in več kot 100 učencev, ki so učilnice menjali za dnevne sobe, otroške spalnice in druge prostore. In očitno je vse skupaj prineslo nekaj dobrega – po poročanju naših navdušenih mentorjev Codovci napredujejo še hitreje, inštrumente in glasilke pa trenirajo še močneje. Najbolj pa nas veseli, da se navdušenje nad glasbo širi hitreje kot virus! Iz naše učenke Ite je preskočilo kar na vse družinske člane.

Nismo sami

Veseli smo, da nas je k sodelovanju povabila ekipa Pekoskopa, s katero smo pripravili t.i. video tutoriale za učenje osnov kitare. V glavni vlogi seveda naš kitarski virtuoz Alien, ki v prvem ‘šnelkursu’ iz vsakega gledalca naredi čisto pravega rockerja.

Kot lahko vidite, se res ne moremo pritoževati, glede na razmere se imamo super. A vemo, da ni povsod tako. Zato z majhnimi gestami prijaznosti skušamo ta čas olajšati tistim, ki to najbolj potrebujejo. Na tem mestu poklon našim mentorjem! Metka s svojim e-kolesom dostavlja natisnjene note in gradiva vsem, ki tiskalnika doma nimajo, naš Said, ki bi mu lahko rekli kar mendežer za srečo, pa skupaj s svojimi učenci lajša te trenutke stanovalcem Doma Danice Vogrinec. Ne naprej povedat, ampak malo so se nam orosile oči, ko smo videli, koliko sočutja in pozitivnih besed premorejo naši kitaristi.

Delimo znanje

Kar 45 udeležencev skupaj z nami pridobiva novo znanje o glasbeni teoriji, ki jo brezplačno prek spleta izvajamo v treh delih. Odločili smo se, da želimo to številko še povečati in dostop omogočiti resnično vsem, zato smo vpis v Brezplačne spletne tečaje teorije glasbe podaljšali do 17. maja, v 2. in 3. delu pa se nam lahko pridružite tudi tisti, ki sicer (še) niste člani KUD Coda. Kljub podaljšanju vpisnega roka pa zadnji termin za uspešno končanje izobraževanja ostaja 10. junij! Še za motivacijo – 2 udeleženki sta prvi del tečaja že opravili, bravo!

Lepo je biti Codovec

“Star pregovor” pravi: Lahko spraviš človeka iz Code, a nikoli Code iz človeka! Zato tudi v teh časih vsak ponedeljek sestankujemo na daljavo in delamo dalje! A Martin, Katja, Bobi, Mateja, Sonja, Alien & co vsega še ne razkrijemo, naj ostane za naslednji članek.

Brezplačni spletni tečaji teorije glasbe izvedba pomlad 2017

Z veseljem najavljamo spomladansko izvedbo vseh treh delov brezplačnih spletnih tečajev teorije glasbe:

  • 1. del obravnava osnove glasbene teorije,
  • 2. del je nadaljevalni tečaj s poudarkom na intervalih in lestvicah ter
  • 3. del pa se osredotoča na zahtevnejše glasbene strukture in akorde.

Vpis se bo pričel v sredo, 1. marca. Z izvedbo prvega dela tečaja pričnemo v torek, 28. marca, drugi del tečaja se bo pričel v sredo, 29. marca, tretji del pa pričenjamo v četrtek, 30. marca. Na vse tečaje se lahko prijavite od vključno 1. marca do 1. maja prek Portala KUD Coda (http://portal.kud-coda.org/). Svetujemo vam, da si pred pričetkom ogledate podrobnejša navodila za vpis in hiter pregled delovanja portala. V primeru težav z vpisom na tečaj, se obrnite na martin.pockar@kud-coda.org.

Tečaji bodo potekali sedem oz. osem zaporednih tednov (z izjemo počitnic), obsegali pa bodo delo z gradivi v spletni učilnici in samostojno delo oz. domače naloge. Nova gradiva in naloge bodo objavljene enkrat tedensko, aktivnosti znotraj tedna pa sami lahko izvajate, ko imate čas. Posamezni sklop vam bo vzel približno eno uro časa.

Po uspešno opravljenem tečaju bodo udeleženci prejeli potrdilo o pridobljenih znanjih in spretnostih.

Vabljeni po novo znanje!