fbpx

Codovci ostajamo doma!

Očitno nas že zelo pogrešate. Naši telefoni brnijo, e-nabiralniki se polnijo in notificationi utripajo na eno temo: kdaj bodo naše individualne lekcije spet potekale v živo? Preučili smo vse možnosti in se odločili za najbolj pametno – letošnje šolsko leto bomo zaključili na daljavo, lekcij v fizični obliki na Trubarjevi 24 tako ne bo. Po tej odločitvi smo posegli zaradi več razlogov:

  • Spremljamo dogajanje na področju izobraževalnih ustanov. Njihova vrata se bodo odprla le za omejeno število določenih učencev. Večina slovenskih šolarjev bo tako šolsko leto zaključila na daljavo.
  • Učenje inštrumenta (kaj šele petja) z zaščitno masko res ni nekaj prijetnega. Prav tako pri 100+ učencih velik izziv predstavlja razkuževanje kljuk, strun, tipk in vseh preostalih površin. Več časa bi tako morali posvetiti zaščitnim ukrepom kot pa dejavnosti, ki jo imamo radi – poučevanju.
  • Menimo, da smo v dobrih dveh mesecih pokazali in dokazali, da smo zmožni izpeljati kakovostne lekcije na daljavo. Stisnimo še en mesec na tak način, septembra pa se spet vidimo čisto od blizu v čisto naših novih prostorih! S predvpisom pričnemo v ponedeljek, 11. maja!

Virus pa žal ne preprečuje le individualnih lekcij v živo, ampak vpliva tudi na naše skupinske vaje, izvedbo (Z)mešanega festivala in zaključnih produkcij, zato v nadaljevanju podajamo nekaj najpomembnejših informacij.

(Z)mešanega festivala tako kot številnih drugih množičnih prireditev letos žal ne bo v fizični obliki. Skupinske vaje, ki bi se sicer začele po prvomajskih počitnicah so odpadle. Junijske zaključne koncerte pa bomo predvidoma nadoknadili decembra. A brez skrbi, naša ekipa se trudi, da bi čim več dejavnosti izpeljali na tak ali drugačen kreativen način.

Še en video naših Vokalk za motivacijo. Več o dogajanju na daljavo pa smo povzeli tudi v našem mini dnevniku

(Z)mešani festival

Po 13 letih se nam je končno ‘zmešalo’ – z Jazz klubom Satchmo smo zakuhali prvi (Z)mešani festival, ki bo potekal med 5. in 10. junijem na terasi pred Jazz klubom Satchmo, seveda.

Velika mera dobre (slovenske) glasbe, kanček poezije in komedije ter ščepec izobraževalnih vsebin so glavne sestavine, ki smo jih v KUD Coda zmešali v, hja, prvi (Z)mešani festival. Skupaj z mladimi iz KUD Coda bodo medgeneracijsko in kulturno bogat festival soustvarjali družbeno prezrti in neuveljavljeni glasbeniki, kreativci raznolikih kulturnih sfer in uveljavljena imena glasbene scene.

Že tako vsebinsko dodelanemu ‘meniju’, po katerem bodo med drugimi nastopili tudi bandi Leonart, Flaster in The Sticky Licks ter znana imena glasbene scene v okviru inovativnih motivacijskih govorov Smart tok, smo dodali še druge začimbe: odgovorno bomo ravnali z odpadki in naravnimi viri ter se borili, da postanemo prva Zero Waste prireditev, festival bo posebej prijazen do gibalno oviranih obiskovalcev, prav tako pa bomo izkoristili vse prednosti sodobne tehnologije.

Na spletni strani je že objavljen celoten festivalski meni, na družbenih omrežjih pa se javljamo z zgodbami iz zakulisja.

Festival lahko soustvarjate tudi vi, tako da nas podprete na način, ki vas nič ne stane, nam pa pomeni ogromno: podarite nam objem topline!