Pogosta vprašanja

Vpis

Ali je možen brezplačni preizkus?

Je! Če ste z nami zadovoljni, se šteje kot prva lekcija, v kolikor pa v naše delo niste prepričani, vam to uro brez težave poklonimo, si podamo roke in upamo, da se naše glasbene poti prekrižajo ob drugi priliki. 

Kako se vpišem oz. izpišem?

Vpišete se lahko kadarkoli prek naše spletne prijavnice. Po vpisu vas bo kontaktiral mentor oz. član ekipe KUD Coda, da dorečete vse podrobnosti. Izpisov si seveda ne želimo, a je možen kadarkoli brez stroškov. Ob izpisu se opravi poračun glede na dejansko realizacijo lekcij.

Ali si lahko sam izberem mentorja?

Na podlagi izkušenj, ki jih v Glasbeni šoli KUD Coda nabiramo že vse od leta 2005, lahko rečemo, da imamo kar dober nos za kombiniranje naših mentorjev in učencev. V prvi pri izboru v ospredje postavljamo želje učencev in njihove obstoječe izkušnje, skušamo pa se tudi terminsko prilagajati. Učenci s posameznim mentorjem nato ostanejo do konca, z veseljem pa naredimo tudi kakšno rošado, ki pripomore k še večjemu napredku in spoznavanju novih glasbenih stilov.

Kako se določi termin lekcij?

Z lekcijami začnemo v tretjem tednu septembra, z namenom, da se do takrat že uskladijo vse preostale šolske in obšolske obveznosti. Termine usklajujejo mentorji neposredno z učenci oz. starši in veseli nas, da nam to vedno nekako ‘rata’ (tudi v primerih družinskih obiskov lekcij, smo že večkrat uspeli sestaviti kar se da idealne urnike).

Ali imate vpisnino?

Ne, pri KUD Coda vpisnine ni. Ker pa smo nevladna organizacija, v kateri smo vsi mentorji in učenci člani, imamo letno članarino. Ta se v višini 10 EUR poravna ob vpisu, prinaša pa številne prednosti

Ali imate urne tarife?

Ne, urnih tarif ne ponujamo, saj verjamemo v svoje delo in smo prepričani, da je eno šolsko leto (ali pa vsaj polovica šolskega leta, kot v primeru polletnega programa) tista doba, v kateri je možno ustvariti dodano vrednost v glasbenem znanju. To še ne pomeni, da ste zavezani za celo leto – najprimernejša možnost je plačilo na obroke.

Ali je možna izpsoja inštrumentov?

Da, za omejen nabor inštrumentov (predvsem pihala in godala), omogočamo tudi izposojo, po želji z možnostjo odkupa.

Potek pouka

Ali je potrebo kakšno predznanje?

Predznanje ni potrebno, prav tako pri Glasbeni šoli KUD Coda ne opravljamo preizkusov nadarjenosti, saj smo prepričani, da je čisto vsak otrok in odrasel zmožen razvijati svojo ljubezen do glasbenega ustvarjanja. Za vse ostalo smo tu Codovci, ki se z našim individualnim načinom podajanja znanja prilagodimo posebnostim vsakega posameznika – naj je mlad, naj je star, iz Slovenije ali prek meja, s kromosomom več ali manj, pri KUD Coda glasba ne pozna meja.

Ali lekcije potekajo individualno?

Seveda! Le tako se lahko naši mentorji popolnoma osredotočijo na želje svojih učencev. Ko usvojijo dovolj znanja, pa jih spodbudijo k vključevanju v naše skupinske zasedbe

Kakšno gradivo potrebujem za začetek lekcij?

Nobenega, saj za to posrbimo pri KUD Coda. Učence ob začetku lekcij opremimo z Dnevnikom, kamor mentorji vpisujejo potek lekcij, želje učencev, note in tablature, ki ga dopolnjujejo z lastno literaturo.

Kako je s koncerti?

Koncertiranje na pravih odrih in skupinsko ustvarjanje je ena izmed pomembnejših in ljubših dejavnosti KUD Coda. Verjamemo, da lahko čisto vsakega učenca pripravimo za odlično odrsko izkušnjo, seveda pa v to nikogar ne silimo. V zlatih časih smo letno nastopili na več kot 30 prireditvah. 

Brezplačni spletni tečaji teorije glasbe

Kje lahko preberem več o tečajih in komu so namenjeni?

Brezplačni spletni tečaji teorije glasbe so namenjeni vsem, ki bi želeli usvojiti ali nadgraditi znanje glasbene teorije. Vse informacije o vsebini so na voljo tukaj.

So tečaji res brezplačni ali gre za kakšno cako?

Vsako leto februarja omogočamo brezplačno udeležbo v tečajih. Prvi del tečaja z osnovami glasbene teorije je v tem času brezplačno na voljo vsem. Drugi in tretji del pa sta brezplačno na voljo članom KUD Coda. Za članstvo je treba izpolniti pristopno izjavo, letna članarina pa znaša 10 €.   

Zakaj so tečaji na voljo le enkrat letno?

Tečajev nismo le parkirali na splet. Za računalnikom na drugi strani sedi vodja tečajev, Tomi Erceg, ki ocenjuje vaše oddane naloge in vam je na voljo za pomoč. Tomi pa tega ne more početi 365 dni na leto, zato smo za najboljšo odzivnost izbrali omejeno časovno obdobje. Februar pa je po naših izkušnjah najbolj prijazen do šolarjev, sploh Codovcev s koncertnimi obveznostmi. 

Koliko tečajev lahko opravim v enem sklopu?

Če ste hitri in delovni, je odgovor vse tri! Za napredovanje v drugi oz. tretji del tečaja je potrebna uspešna udeležba na predhodni stopnji oz. uspešno izpolnjen kviz za preverjanje predznanja. Ko opravite en del tečaja tako ne rabite čakati na naslednje leto, ampak se lahko kar takoj lotite nadaljevanj.

Kaj se zgodi, če sem tečaj obiskoval, pa ga nisem opravil do konca?

Brez skrbi, vaše znanje je skrbno shranjeno na naših strežnikih. Kadarkoli v času poteka tečajev lahko z udeležbo nadaljujete tam, kjer se vam je zataknilo. 

Ali se lahko tečajev udeležim tudi izven brezplačnega obdobja?

Seveda! Če bi si želeli tečaj opraviti individualno, nas kontaktirajte. Cena individualnega tečaja znaša 50 EUR. 

Prijatelji KUD Coda

Vetrinjc-BarCoda
Mestna občina Maribor
ZPM
MKC
Road
Biotherm
Skip to content