fbpx
Tajana Stres

O učiteljici za ukulele

Z našo Tajano Stres s širokim nasmehom, ambasadorstvom za Flight ukulele in bogatimi pedagoškimi izkušnjami boste spoznali, zakaj je ukulele več kot zgolj priročen in prikladen inštrument iz ‘malega štikla lesa’ za na plažo.

Tako kot vse naše mentorje tudi Tajano glasba spremlja že od malih nog, a so otroške sanje postati slavna in uspešna pevka ob koncu najstniških let izpuhtele in se preobrazile v njeno drugo ljubezen – poučevanje. Študij razrednega pouka jo je namesto na mikrofon priklenil na inštrument, v njenem primeru na kitaro, ki pa je bila le sredstvo za doseganje cilja – zaključek študija. Obzorja so se odprla, Tajana pa očarala, ko je prvič v roke dobila in nikoli izpustila ukulele, majhen in priročen inštrument, s katerim simpatična Celjanka prisega na čudeže. “Z ukulele lahko igraš ritem-bobne, bas-linijo pa še kitarsko linijo. Lahko poješ, nastopaš z njim v bandu ali na morju,” pravi verjetno najboljša ambasadorka tega inštrumenta v Sloveniji.

Ukulele, ki jih ima za več kot prstov na eni roki, pa jo je pripeljal še dlje. Posnela je svoj prvi komad in videospot (Silky brown), nastopila na festivalih in postala nesporna ‘ukulele girl’. Tajana se poleg promocije ukulele kulture v Sloveniji ukvarja s svojim albumom in postavlja temelje za prvi ukulele festival.

Samo nebo je meja, vabljeni, da s Tajano in ukulele poletite še dlje.

Vpišite se v najbolj odpičeno glasbeno šolo v Mariboru

Starostnih omejitev ni, vpisujemo celo šolsko leto, ni preizkusov in izpitov, le veliko dobre glasbe ter več kot 25 koncertov in priložnosti za prikaz naučenega na koncertnem terenu na leto.