Program je priložnost za pridobivanje prvih izkušenj z delom v ‘bendu’ – mentorji s svojimi izkušnjami usmerjajo udeležence na vajah, jim dajejo nasvete in napotke glede igranja in – najpomembneje – glede komunikacije in sodelovanja s soudeleženci, torej glasbeniki, ki igrajo z njimi v bendu.

Zaključek programa je čisto pravi klubski koncert! KUD Coda prireja nekje okoli 10 koncertov za svoje učence, od katerih se jih je večina v zadnjem času vsebinsko dopolnila s projektnim delom. Tako smo izvajali projekt Get Back – nazaj Beatlom, ki se je zaključil s spektakularnim koncertom na strehi, in pa projekt medgeneracijskega sodelovanja Stari, uštimaj se!, kjer smo v skupno odrsko nastopanje prepričali kar nekaj staršev učencev KUD Coda in pa uveljavljene slovenske glasbenike – Gušti, Recycleman (ex Ali En), Urška Majdič (Billysi), 6pack Čukur in člane zasedb Tide, Dweal, Elvis Jackson in Happy Ol’ McWeasel. Zadnji izvajan projekt je zanimiva mešanica treh generacij mariborskih glasbenih ustvarjalcev z naslovom Urbani superheroji.

Program se izvaja kot dopolnitev programa individualnih glasbenih delavnic, možen pa je tudi vpis v program Skupinska igra za zunanje interesente. Za več informacij nas pokličite!