Spletni tečaji

Glasbena teorija z domačega kavča

Lahko se pohvalimo, da smo v podajanju znanj na daljavo že stari mački. Brezplačni spletni tečaji teorije glasbe potekajo že šest let, pridružilo pa se nam je že več kot 300 udeležencev. Tečaje je sestavila skupina naših najboljših pedagogov, ki so vanje vložili ogromno truda in znanja, ki se je med drugimi skompresiral v kar 113 video lekcij. Tečaji obsegajo delo z gradivi v spletni učilnici in samostojno delo oz. domače naloge. Aktivnosti  lahko izvajate, ko imate čas. Posamezni sklop vam bo vzel približno eno uro časa.

Tečaji so sestavljenih iz treh delov – od osnov do zahtevnejših glasbenih struktur. Enkratno letno, praviloma februarja, našim članom omogočamo brezplačno udeležbo v tečajih, možen pa je tudi individualna udeležba kadarkoli v letu proti simboličnemu plačilu. Pomen naših tečajev je prepoznala tudi Evropska unija in jih kot primer dobre prakse umestila na portal Evropske komisije za digitalni razvoj. 

Vpis v tečaje je odprt

Vabljeni k vpisu v Brezplačne spletne tečaje teorije glasbe KUD Coda. Z vsemi tremi tečaji pričnemo 7. februarja, sodelovanje pa vam je omogočeno do 12. junija 2023. 

Tečaje vsako leto odpremo ob začetku novega koledarskega leta, predvidoma v februarju. Takrat je izvedba za vse člane KUD Coda popolnoma brezplačna. Če bi si želeli tečaj opraviti individualno, nas kontaktirajte. Cena individualnega tečaja znaša 50 EUR. 

Izvajamo 3 sklope brezplačnih spletnih tečajev:

Tečaji potekajo sedem zaporednih tednov, obsegajo pa delo z gradivi v spletni učilnici in samostojno delo oz. domače naloge. Nova gradiva in naloge so objavljene enkrat tedensko, aktivnosti znotraj tedna pa udeleženci izvajajo, ko imajo čas. Po uspešno opravljenem tečaju udeleženci prejmejo potrdilo o pridobljenih znanjih in spretnostih.

Nadaljevalnih tečajev (2. in 3. del) se lahko udeležijo posamezniki, ki so uspešno opravili predhodno stopnjo tečaja oz. z rešenim kvizom in oddanima nalogama pokažejo, da osnove že obvladajo.

Tečaje vodi Tomi Erceg, ki je bil pri KUD Coda zaposlen kot izvajalec brezplačnih glasbenih delavnic za vse tiste, ki si glasbenega izobraževanja sicer ne morejo privoščiti. Po obiskovanju študija glasbene pedagogike v Mariboru, je na Brucknerjevi univerzi v Linzu obiskoval smer jazz & pop, diplomiral pa je iz bas kitare.

Strokovni recenzenti tečaja so Codovci. Predsednica društva in učiteljica glasbene umetnosti na OŠ Draga Kobala Maribor, Lea Gačnik, najbolj izkušen član naše mentorske ekipe, Drago Kotnik, ki se s poučevanjem glasbe ukvarja že več kot 30 let, in Leina predhodnica, tako na Codi kot na Kobalu, Sonja Volarič.

Prijatelji KUD Coda

Vetrinjc-BarCoda
Mestna občina Maribor
ZPM
MKC
Road
Biotherm