Glasbena šola Maribor

Vabljeni k vpisu kadarkoli! Starostnih omejitev ni, prav tako preizkusov in izpitov, le veliko dobre glasbe in koncertov.

Glasbena šola za otroke, starejše in odrasle

Pri glasbeni šoli KUD Coda ne boste naleteli na preizkuse talentiranosti, izpite, starostne in časovne omejitve pri vpisu. Lahko pa ste prepričani, da bo naših 20 predanih mentorjev, odličnih glasbenikov v teoriji in praksi, poskrbelo za glasbeni razvoj vreden vsakega slovenskega koncertnega odra.

KUD Coda ni za tiste, ki bi želeli usvojiti državno priznano klasično glasbeno izobrazbo, prav tako ne za tiste, ki ste mnenja, da je za učenje inštrumenta dovolj le nekaj ur in povezav pravih do YouTube posnetkov.

V našo glasbeno družino pa z veseljem sprejmemo vse vas, ki bi se učili in urili z nami v 30, 45 ali 60-minutnih lekcijah, ki jih čez šolski koledar razporedimo v pet ali deset mesecev. Večina od naših 1000+ učencev v 16 letih je bilo nad našim pristopom navdušenih, nekateri celo tako, da smo morali poskrbeti tudi za intenzivne programe z učnimi urami dvakrat tedensko. 

In še na kratko: starostnih omejitev ni, vpisujemo celo šolsko leto, ni preizkusov in izpitov, le veliko dobre glasbe ter več kot 25 koncertov in priložnosti za prikaz naučenega na koncertnem terenu na leto.

Poučujemo več vrst inštrumentov za otroke in odrasle

glasbena šola maribor

Akustična kitara

glasbena šola maribor

Klavir in elektronske orgle

glasbena šola maribor

Električna kitara

glasbena šola maribor

Klasična kitara

glasbena šola maribor

Harmonika

glasbena šola maribor

Bas kitara

glasbena šola maribor

Saksofon

glasbena šola maribor

Bobni

glasbena šola maribor

Ukulele

glasbena šola maribor

Klarinet

glasbena šola maribor

Solo petje

glasbena šola maribor

Violina

glasbena šola maribor

Cajon

glasbena šola maribor

Irska piščal

glasbena šola maribor

Flavta

Vpišite se v najbolj odpičeno glasbeno šolo v Mariboru

Starostnih omejitev ni, vpisujemo celo šolsko leto, ni preizkusov in izpitov, le veliko dobre glasbe ter več kot 25 koncertov in priložnosti za prikaz naučenega na koncertnem terenu na leto.

Glasbena šola Maribor –

CENIK

Plačilo je možno v enem znesku ali v 3 oziroma 10 (5 za polletne programe) enakovrednih obrokih. Torej to pomeni 59,90 EUR mesečne obveznosti za polurni program!

Nastop, ki je vključen v program, je možno menjati za dodatno lekcijo. 33 lekcij pomeni 1 lekcija na teden ob upoštevanju šolskega koledarja (počitnice, prazniki …) okvirno od konca septembra do sredine junija. Točen razpored ureja posamezni  mentor inštrumenta po dogovoru z učencem.

Ob nepravočasnem plačilu zaračunavamo stroške izdaje prvega opomina v vrednosti 1,5 €. Za nadalnje opominjanje se zaračuna strošek izdaje opomina v vrednosti 2 €, dodatno pa se obračunajo še zakonske zamudne obresti.

Izpis je brezplačen. Ob izpisu se opravi poračun glede na dejansko realizacijo lekcij.

* Mesečnih tarif ne ponujamo, saj verjamemo v svoje delo in smo prepričani, da je eno šolsko leto (ali pa vsaj polovica šolskega leta, kot v primeru tega programa!) tista doba, v kateri je možno ustvariti neko dodano vrednost v glasbenem znanju. To še ne pomeni, da ste zavezani za celo leto – najprimernejša možnost je plačilo na obroke.

Mentorji KUD Coda

Ostali programi

Kreativno ustvarjanje glasbe

59,9 mesečno

 • 599 €/leto*
 • 33 lekcij po 30 minut
 • vsaj 2 javna nastopa
 • prijavnica
Skupinska igra za izven

90 program

 • 4 individualne lekcije z mentorjem inštrumenta/petja
 • vsaj 4 skupinske vaje
 • vsaj 1 javni nastop
 • prijavnica
Skupinska igra za učence KUD Coda

30 sklop vaj

 • vsaj 4 skupinske vaje in 1 javni nastop
 • če program obiskuje več družinskih članov, velja enotna cena 40 € za vse družinske člane
 • za udeležence, ki ne predlagajo svoje pesmi za nastop, velja simbolična cena v vrednosti 10 €
 • udeležba v programu je stvar dogovora med mentorjem in učencem, posebna prijava ni potrebna, strošek se obračuna na redni položnici

Vsi člani društva, mentorji in učenci, plačujemo članarino v znesku 10 EUR, ki velja za eno šolsko leto in se obračuna na prvi položnici za izbrane programe. Vpisnine ni!

Za nekatere programe je možna tudi izposoja inštrumentov. Pri vpisu se pozanimajte o možnostih in pogojih izposoje.

Za vse naše dejavnosti je možno kadarkoli naročiti darilne bone. V kolikor se boste odločili za to možnost, nam sporočite na info@kud-coda.org ali 031 230 691. Darilni bon prejmete po pošti, ko poravnate znesek bona. Koriščenje bona je mogoče ob predhodni potrditvi termina s strani Glasbena šola Maribor – KUD Coda.

Popusti, pogoji …

Obročno odplačevanje

Možno je plačilo na 3 ali 10 (oz. 5 pri izboru polletnega programa) enakovrednih obrokov. Vsi obroki imajo enak znesek in se ne izdajajo po dejanski realizaciji lekcij v mesecu, v katerem je bila izstavljena faktura za ta obrok. Če učenec oziroma zakonit zastopnik želi predčasno prekiniti program, mora o tem pisno obvestiti društvo (navadna ali elektronska pošta), pri čemer društvo morebitnega preplačila glede na realizacijo ni dolžno vračati.

Popusti
 1. Člani, ki so v pretekli sezoni delavnic obiskovali individualne glasbene delavnice, imajo pri vpisu v delavnice priznan 3 % popust. Popust je možno koristiti pri vseh programih, ki jih član vpiše.
 2. Pri predvpisu se prizna 3 % popust. Predvpis poteka od razglasitve predvpisa ter najkasneje do 1. septembra, razen če drugače določi upravni odbor društva. Popust je možno koristiti pri tistih programih, na katere se je član prijavil v času predvpisa.
 3. Če obstoječi član, ki je v sezoni delavnic obiskoval individualne glasbene delavnice, pripelje novega člana, ta pa se prijavi tudi na individualne glasbene delavnice, se staremu članu prizna 3 % popust. Novi član mora pri vpisu v individualne glasbene delavnice na prijavnico na ustrezno mesto vpisati ime člana, ki mu je priporočil vpis v delavnice. Če se novi udeleženec individualnih glasbenih delavnic odjavi od obiskovanja delavnic predčasno oziroma pred zaključkom programa, popust propade. Pri posameznem programu se ne more pridobiti več kot 3 % popusta iz tega naslova (pridobitve novega udeleženca delavnic). Če član pripelje dva nova člana, lahko koristi 3% popust pri svojem drugem programu (če ga ima). Ta princip se logično uporabi tudi pri večjem številu članov.
 4. Pri nadaljnjem izbranem programu individualnih glasbenih delavnic oziroma pri vsakem nadaljnjem programu udeleženca, ki je član istega gospodinjstva, se prispevek zniža za 9 %. Pri tretjem programu se prispevek zniža za 18 %, pri vsakem nadaljnjem pa 27 %.
 5. Udeleženci DJ šole Alphawave pri vpisu v Glasbena šola Maribor – KUD Coda prejmejo 5 % popusta.

V primeru kombinacij različnih izbranih programov individualnih glasbenih delavnic (v različnem trajanju) se obračuna najugodnejša možnost za udeleženca. Popusti se med seboj seštevajo, in sicer tako, da se najprej seštejejo odstotne vrednosti, ki se nato odštejejo od bruto vrednosti programa.

Pravico do koriščenja popustov izgubijo vsi z neporavnanimi obveznostmi na 30. junij 2023 oz. 31. avgust 2023.

E-poslovanje

Če želite, da vam pošiljamo račune za prispevke za glasbene delavnice in članarino le še v elektronski obliki (eRačun) preko vaše banke, se nanje naročite v vaši spletni banki.

Prispevke za glasbene delavnice pa lahko poravnate tudi preko SEPA direktnih bremenitev. S SEPA direktno bremenitvijo pooblaščate vašo banko, da na določen datum v vašem imenu iz vašega računa opravi nakazilo na naš transakcijski račun. Če se odločite za SEPA direktno bremenitev, vam ni potrebno ročno izvajati nakazil. V kolikor želite poravnavati svoje obveznosti prek SEPA direktnih bremenitev vas prosimo, da izpolnite obrazec na tej povezavi.

Če si torej želite popolnoma avtomatiziranega in brezpapirnega poslovanja, potrebujete eRačune in SEPA direktne bremenitve.

Teorija glasbe - spletni tečaji

Res je, pri glasbeni šoli KUD Coda večji poudarek namenjamo praksi in skupnemu muziciranju na pravi koncertnih odrih, kar pa seveda ne pomeni, da je je glasbena teorija na stranskem tiru. Že šest let vsem članom omogočamo, da osnove in bolj kompleksne glasbene strukture, usvojijo brezplačno kar z domačega kavča. Več kot 300 udeležencev se je preklikalo skozi naše video lekcije, kvize in oddalo naloge, ki so jih pripeljale do novega znanja in potrdila o pridobljenih spretnostih.   

Lahko se pohvalimo

|

KUD Coda je resnično edinstvena glasbena šola, v kateri na enem mestu najdeš dobro glasbo, kakovostne koncerte, nadarjene učence, dobre prijatelje, odlične sodelavce ter izjemno sproščeno vzdušje.

– Lea Gačnik, predsednica KUD Coda

|

Zase lahko rečem, da mi Coda ni dala samo veliko glasbenega in pevskega znanja, vendar tudi veliko topline in prijateljstva, posledično pa zadovoljstva in zaupanja v samega sebe. Ta majhna in edinstvena skupina ljudi je velik del mene. Naredila me je srečnejšo, močnejšo in zadovoljnejšo. Izpopolnila me je.

– Aleksandra, učenka KUD Coda

|

KUD Coda je plac, kjer vsak ve, kaj mora nareit in tui narei!

– Tanja Cvitko, kulturna producentka

|

Na Codi poučujem 15. leto, vse od začetka. Imamo najboljše učence, prihajajo z veseljem, učijo se uživati v glasbi in ustvarjajo to, kar jim je všeč. Lekcije so sproščene in vsi se imamo fajn …

– Metka Senekovič, mentorica kitare

Skupinska igra

Naša glasbena šola je izklesala marsikatere glasbene talente. Ponosni smo, da se ti ne skrivajo doma, v svojih sobah, ampak je želja po povezovanju s podobno mislečimi te talente pripeljala tudi na koncertne odre. V zlatih koncertnih časih ste nas letno lahko slišali na več kot 30 lokacijah, krona našega ustvarjanja pa je zagotovo naš ljubi (Z)mešani festival. Veseli bomo vsake znane in nove face na prihajajočih dogodkih.  

Prijatelji KUD Coda

Vetrinjc-BarCoda
Mestna občina Maribor
ZPM
MKC
Road
Biotherm