Projekti

(Z)mešani festival

Leta 2017 je v glavah ekipe KUD Coda zacvetela želja po izvedbi lastnega festivala. Leta 2018 je dobila svoje ime – (Z)mešani festival. Vsako leto junija v večdnevni kulturno-glasbeni presežek zmešamo veliko mero dobre (slovenske) glasbe, kanček drugih umetniških dobrin naših prijateljev in ščepec izobraževalnih vsebin. Že tako vsebinsko dodelanemu ‘meniju’ pa dodajamo še druge začimbe: kot prva slovenska zero waste prireditev odgovorno ravnamo z naravnimi viri in odpadki, izkorščamo vse prednopsti sodobne tehnologije in se trudimo, da je festival dostopen za čisto vse obiskovalce.

VEČ INFORMACIJ

Glasbeni junaki

Po 15 letih delovanja in izobraževanja štajerske mladine nam je grozilo, da čez noč ostanemo brez prostorov, naši mladi glasbeni junaki pa brez možnosti za razvoj svojih talentov. Odločili smo se, da puške ne bomo vrgli v koruzo. V okviru projekta Glasbeni junaki smo prek slovenske platforme za množično financiranje Adrifund zbrali sredstva za nakup novih prostorov. Uspešna zgodba sodelovanja z lokalnimi podjetniki pa s tem še ni zaključena. Streha je nad glavo, čaka nas pa še precej dela, zato vabljeni k sodelovanju.

VEČ INFORMACIJ

Kakovost iz Slovenije

Z namenom spodbujanja ustvarjanja in poslušanja slovenske glasbe smo zasnovali projekt Kakovost iz Slovenije. Redne junijske in decembrske produkcije so tako dopolnjevali projektni koncerti, ki jih je v celoti sestavljal slovenski repertoar, in sicer v obliki pregleda največjih uspešnic od 2017 do vključno slovenske popevke v 60-ih po desetletjih.

Fun fact: Prav vse avtorje oz. izvajalce izbranih slovenkih pesmi smo poprosili za zabavne anekdote, povezane z njimi. Zbrali smo jih v opisih, ki spremljajo posamezne YouTube posnetke. 

Urbani superheroji

S projektom Urbani superheroji nam je ponovno uspelo potešiti našo stalno željo po povezovanju. Poleg učencev KUD Coda, predstavnikov prihajajočega rodu ustvarjalcev, smo gostili glasbenike iz časa jugoslovanskega Liverpoola (Lidija Kodrič, Andrej Veble, Preporod, Alfi Nipič) in glasbene ustvarjalce današnjega časa (Leonart, The Sticky Licks, Stari pes, Division). Zaključek projekta je potekal v sklopu Festivala Ezl ek v imenitnem ambientu Slovenskega narodnega gledališča Maribor.

Fun fact: vse naše goste smo povabili tudi na video pogovor. Ni za zamudit!

Stari, uštimaj se!

Stari, uštimaj se! je bil prvič večji projekt sodelovanja, ki je pokazal moč glasbe pri medgeneracijski komunikaciji in nam dal energije za še več povezovanja. Na odru smo združili učence KUD Coda, njihove (stare) starše glasbenike in znane slovenske glasbene ustvarjalce (Tide, Happy Ol’McWeasel, Gušti, 6pack Čukur, Recycleman, Dweal, Elvis Jackson, Urška Majdič).

Fun fact: Za vse koncertne sklope smo posneli zabavne video napovednike, reportaže in intervjuje, grande finale projekta pa je potekal na mariborskem Štuku. 

Get back - nazaj k Beatlom

Prvi projekt KUD Coda, s katerim smo v ospredje postavili Beatle je bil namenjen izobraževanju in navduševanju naših mladih za glasbo legendarnih Britancev. Nor zaključni koncert na strehi mariborske pedagoške fakultete in dejstvo, da so si Codovci po projektu sami od sebe želeli igrati čim več Beatlov, nam je dalo vedeti, da je to prava pot približevanja glasbe in različnih stilov mladim.

Prijatelji KUD Coda

Vetrinjc-BarCoda
Mestna občina Maribor
ZPM
MKC
Road
Biotherm
Skip to content