Kulturno umetniško društvo Coda

Društvo je bilo ustanovljeno avgusta 2005 kot institucija, katere namen je ponuditi kredibilno, predvsem pa drugačno (alternativno) obliko glasbenega izobraževanja za otroke in mladino. Glasbene delavnice, ki jih organizira društvo, so sicer neformalna oblika izobraževanja, vendar napram klasičnim pristopom prepričajo s svojo prožnostjo in prilagodljivostjo učencem.

V teh letih je društvo zaključilo več kot 1000 individualnih programov glasbenih delavnic, kar je vključevalo okoli 400 otrok, mladostnikov in odraslih. Od vsega začetka veliko pozornost posvečamo skupinski igri, torej povezovanju učencev v skupine in navajanju teh k skupinskemu delovanju in muziciranju. S tem namenom izvajamo program Skupinska igra in prirejamo številne koncerte za naše člane/učence.

Društvo je od leta 2006 član Zveze kulturnih društev Maribor, leta 2012 pa nam je pristojno ministrstvo podelilo status organizacije, ki deluje v javnem interesu na področju kulture.

Vodstvo društva

Lea Gačnik

predsednica društva in upravnega odbora

Katja Sreš

podpredsednica in članica upravnega odbora

Martin Počkar

poslovni direktor, član upravnega odbora

Jernej Bobanec

član upravnega odbora

Alien Andrej Partljič

član upravnega odbora

Sonja Volarič

predsednica nadzornega odbora

Metka Senekovič

članica nadzornega odbora

Drago Kotnik

član nadzornega odbora

Kako in zakaj postati član KUD Coda

Glasbena šola KUD Coda je društvo, kar pomeni, da so vsi naši učenci in mentorji člani društva. Član društva lahko postane vsaka fizična oseba, ki podpiše pristopno izjavo ter plača članarino. Članstvo je prostovoljno. Oglejte si celoten izvleček statuta, ki govori o članstvu. Letna članarina znaša 10 €.

Članstvo v društvu KUD Coda ima številne prednosti:

  • člani volijo in so voljeni v organe društva ter imajo pravico sodelovati pri delu in odločati v organih društva,
  • le člani KUD Coda se lahko udeležijo Nadaljevalnega spletnega tečaja teorije glasbe,
  • vsak član prejme majico KUD Coda in je vabljen na vse formalne in neformalne prireditve društva, kot so koncerti in pikniki.

Postopek za včlanitev:

  • natisni in izpolni pristopno izjavo
  • pristopno izjavo pošlji po pošti na Kulturno umetniško društvo Coda, Kamniška ulica 2, 2000 Maribor, ali na mail info@kud-coda.org
  • dobiš položnico
  • plačaš položnico