Vse punce vemo, kako zelo smo si kot majhne punčke želele svojo plesno ali pevsko skupino … no, ta dekleta so svoje sanje uresničile. Vokalna skupina Vokalke je nastala kot glasbeni krožek leta 2010, ko so učenke tedaj 6. razreda Osnovne šole Draga Kobala začele s svojim petjem zastopati šolo na prireditvah izven šole in v šoli. V letih do zaključka osnovne šole so sodelovale v odmevnih projektih v okviru šole in izven nje.

Po končani osnovni šoli so dekleta želela še naprej prepevati v isti zasedbi. Uresničitev te želje so skupaj s svojo mentorico in zborovodkinjo Sonjo Volarič našle v okviru Kulturno umetniškega društva CODA. Jeseni 2014 je tako v okviru društva ustanovljena vokalna skupina. Jeseni 2015 je vodenje skupine prevzela zborovodkinja Lea Gačnik, v letu 2017 pa Nina Fajertag. 

Skupino trenutno sestavlja sedem pevk, srednješolk, ki imajo za sabo že več let izkušenj petja v večglasni a-capella vokalni skupini. Izoblikovan je repertoar skupine, ki obsega večglasne pesmi ljudskega izročila, nekaj slovenskih ponarodelih ter umetne skladbe slovenskih in tujih avtorjev. Skupaj poustvarjajo večglasne skladbe najrazličnejših žanrov in zvrsti, saj pravijo da imajo rade vso glasbo.

Vokalke so izvedle tudi številne priložnostne nastope na otvoritvah fotografskih ter slikarskih razstav, produkcijah glasbene šole KUD Coda ter številne druge. Letos prirejajo svoj drugi letni koncert s katerim bodo polepšale večer ljubiteljem glasbe.

Skupina mladih deklet z dolgo tradicijo se širi in v svoje vrste vabi pevke in pevce vseh glasov, ki obiskujejo osnovno ali srednjo šolo. Vaje potekajo v prostorih KUD Coda enkrat tedensko po 90 minut.