Glasbena šola KUD Coda se širi v Vurberk

Maj 27, 2021Novice

Lani smo se Codovci preselili pod svojo streho na Koroško cesto 63, v naslednjem šolskem letu pa svoje glasbene lovke širimo še v Vurberk.

Znanje in izkušnje bosta vsem, ki vam je bližje poštna številka občine Duplek, predajala dva odlična glasbenika, Damir Višič in Mihael Roškar. Usvojili ali izpopolnili boste lahko svoje veščine v električni kitari, klasični kitari, akustični kitari, osnovah glasbene produkcije, solo petju, cajonu in irski piščali.

O mentorjih

Damir Višič je najbrž edini slovenski diplomirani sarodist, ki je Indijo obiskoval kar 17 let, zdaj pa svoje izkušnje deli v obliki Masterclassa. Poleg eksotičnih indijskih ritmov pa po Damirjevih žilah teče tudi rock’n’roll. Ko kot sarodist ne nastopa v umetniških projektih, med katerimi je trenutno na tapeti opera Deklica z vžigalicami, v roke poprime inštrument z nekoliko manj strunami. Kot kitarist in producent je svoj piskrček pristavil duu Karmen in september.

S posebnimi glasbenimi znanji pa se lahko pohvali tudi Mihael Roškar, ki je diplomiral iz irske piščali. Profesorja glasbe odlikuje neizmerna širina – instrumentalist, pevec in pedagog je umetniški vodja Komornega moškega zbora Ptuj, mentor in avtor glasbe za gledališke in lutkovne predstave v Teatru III in Ecipeci kreativnem gledališču, od leta 2013 pa sodeluje z Zborom Opere SNG Maribor. Avdiofil, ki ga poleg glasbe navdušuje tudi turno kolesarjenje in predelava starih koles.

Vabljeni v Vurberk, kjer bodo lekcije potekale v glasbeni sobi Damirja Višiča.

Skip to content