Lentamo in žuramo tudi v Vetrinjcu!

Jun 13, 2024Novice

Največji slovenski medkulturni festival na prostem in edini na svetu s čisto svojim glagolom sicer že tradicionalno z otroškim in stand up programom poteka v Vetrinjskem dvoru, letos pa bo prvič čisto zares potekal tudi v našem in vašem Vetrinjc BarCoda, kjer bomo skrbeli za vse, ki ne boste imeli dovolj dobre muzike! V Vetrinjcu smo za vsak večer pripravili hud after z živo glasbo in izvajalci od vsepovsod, ki se bodo pričenjali ob 23. uri.

Kaj smo v Vetrinjcu pripravili za Festival Lent?

Od klasike in flamenka do rocka in grunga

Prvi lentovski petek po vsem svetu obeležujemo Praznik glasbe. Kot edini producent v Mariboru smo to priliko seveda zagrabili, ta termin pa sta si izborili zasedbi Kühlschrank in Maja & Stela. Stela ne bo edina naša mentorica na Lent afterju v Vetrinjcu, zato le vabljeni k nadaljevanju branja.

V soboto, 22. junija, bomo prisluhnili multiinštrumentalistu Aljažu Vuku in projektu Wacky Jazzle. Nedelja bo v znamenju rocka, flamenka, tanga in seveda Dua Palleon.

Da na predpraznični ponedeljek in torek na našem hofu ne bo zatišje, smo poskrbeli še z dodatnim programom. V ponedeljek bodo lentovske ulice zavzele pevske in vokalne zasedbe. Drugo leto zapored je ta bolj simpatičen del festivalskega programa tudi KoLentovanje. Letos smo ga razširili še do Vetrinjca, kjer bodo od 21.00 dalje potekale legendarne karaoke.

V torek pa na glavni oder Vetrinjskega dvora postavljamo enega najbolj priljubljenih duetov tega časa in prostora, De Liri*. Zali, Juliji in harfi se bo pridružila celotna zasedba, ki obljublja mešanico pop in alter glasbe z drugimi klasičnimi elementi. V sklopu Vetrinjca bo to edini dogodek z vstopnino, svoje mesto pa si lahko zagotovite tudi s spletnim nakupom, ki je do 20. 6. na voljo po predprodajni ceni. Večer bomo zaključili še z eno damo, Marušo Conič, ki se bo s projektom AVAL + – in Benom Soršakom predstavila s svežo sodobno glasbo. Vstop na after je prost!

V sredo, 26. junija, se v Vetrinjca vrača grunge! Izjemnega ustvarjalca Market Garden smo povabili, ker že vemo, da gre za totalno hudega in perspektivnega muzičarja. V četrtek nam Fanzbrifer Live prinaša široko območje derivatov elektronike, ki se bo izvajala v živo!

Zadnji festivalski vikend bo odmeval v domačem vzdušju. V petek prihajajo k nam Blaž, Blažev prijatelj in prijatelja Blaževega prijatelja. Blaž je vokalist, Blažev prijatelj je kitarist Luka, ki je sicer pivovar Pivovarne Maribor, prijatelja Blaževega prijatelja pa nista nihče drug kot naš basist in poslovni direktor Martin ter bobnar in vodja podružnice Vetrinjc Denis. Vabljeni, saj se zna zgoditi, da bo to prvič, zadnjič in nikoli več. Ker mora sobotni veliki lentovski finale ostati v nepozabnem spominu, bomo za vsak slučaj na oder postavili še enega Codovca – našega kitarista Bratka, ki se bo z Andrejem Vilčnikom za ta večer prelevil v duet D1vja Sv33nja. Sta neudomačena in nevarna. Liberalca iz konzerve. Južnjaški rock in progresivni pop.

Lent after v Vetrinjcu za vse (okuse)

Vabljeni v naš mirni raj s kakovostno muziko za vse okuse in generacije! Veseli vas bomo!

Koprodukcija Narodni dom Maribor – Festival Lent.

Naslovna fotografija: Pigac

*Koncert De Liri je žal odpovedan. Kupci vstopnic bodo dobili vrnjeno kupnino. Hvala za razumevanje.