Pevke in pevci, vabljeni na KoLentovanje

Apr 6, 2024Dogodki, Novice

kolédnik: kdor hodi od hiše do hiše in vošči s petjem, igranjem obrednih pesmi, zlasti med 25. decembrom in 6. januarjem

koLentnik: kdor hodi od lentovskega prizorišča do prizorišča in z zborovskim petjem deli radost in veselje, zlasti med 21. in 29. junijem

KUD Coda na čelu z Mešanim pevskim zborom vabi na poletno KoLentovanje. Zborovske in vokalne zasedbe nas bodo v ponedeljek, 24. junija, popoldne na mariborskih ulicah ogrele za vrhunce večera ter poskrbele za mini ulični after pevski žur po koncertih in predstavah. “Zbore na ulice” je agenda mariborske kulturne ustanove, katere cilj je popularizirati večglasno petje in povezati vse, ki jim zborovsko petje predstavlja smisel življenja.

Ker smisel življenja ni le(žanje) na plaži, k sodelovanju vabimo pevske zbore in vokalne zasedbe. V ponedeljek, 24. junija, bomo v popoldanskem času* prepevali v okolici glavnih prizorišč Festivala Lent. Codovci in Lentovci (poklon Narodnemu domu Mariboru za posluh za naše divje ideje) poskrbimo za plan in navlažena grla, vi pa za dobro muziko in klobuk/skrinjico/whatever za radodarne prispevke, ki bodo okrepili naslednjo pevsko sezono. Po pevskem sprehodu se bomo vse zasedbe zbrale v Vetrinjc BarCoda, kjer bomo s prepevanjem nadaljevali na legendarnih karaokah.

Vse zasedbe dobre volje vabimo, da izpolnite prijavni obrazec. Po prijavi se vam bo oglasila predsednica MePZ KUD Coda Katja Sreš (katja.sres@kud-coda.org), ki vam bo na voljo za vse podrobnosti.

Lani smo KoLentovali Mešani pevski zbor KUD Coda, Vokalna skupina Vokalke, Vokalna skupina Urban, skupina ljudskih pevcev v društvu Gabrijel Kolbič in Vokalna skupina Birdland.

*Točna ura bo znana, ko bo znano število sodelujočih zasedb. Lani je KoLentovanje potekalo med 19.00 in 21.00.

Skip to content