Dejan Barbir

Bobni

Dejan Barbir KUD Coda učenje bobnov Maribor

O Dejanu, učitelju za bobne

Dejan Barbir je mojster bobnov in informatike, ki ga je glasbena in študentska pot iz Prekmurja zanesla v Maribor. V štajerski prestolnici je obiskoval koncerte, spoznaval glasbenike in svojo bobnarsko pot pričel pod mentorstvom Marka Soršaka in Žige Kožarja. Dejan izhaja iz rockerskih voda, ki so mu z leti razširila tudi žanrska obzorja. Danes tako pluje med r&b, country in jazzom, privlačijo pa ga tudi bolj eksotični ritmi Latinske Amerike, Afrike in Indije.

»Verjamem da je glasba komunikacija, izražanje svojih misli in čustev. Pomembna je ustrezna tehnika, ki bobnarske palice iz orodja spremeni v podaljšek telesa. Ko se za bobni počutimo sproščeno in gibamo naravno, ostane le še “kaj povedati”. Trudil se bom učencem ponuditi nekoliko širši pogled in večji “besedni zaklad”, da bodo lahko samozavestno ustvarjali in s svetom delili svojo glasbo,« svojim (bodočim) učencem sporoča simpatični Prekmurec.

Vpišite se v najbolj odpičeno glasbeno šolo v Mariboru

Starostnih omejitev ni, vpisujemo celo šolsko leto, ni preizkusov in izpitov, le veliko dobre glasbe ter več kot 25 koncertov in priložnosti za prikaz naučenega na koncertnem terenu na leto.

Skip to content