O učitelju pihal, Dejanu Kusu

Dejan Kus je diplomiral v razredu red. prof. Petra Strauba na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu, ter magistriral v razredu red. prof. Ota Vrhovnika na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Pedagoško-andragoško izobrazbo je pridobil na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru.

Sodeloval je oz. še sodeluje z raznimi zasedbami doma in v tujini (Big Band Radlje, Big Band Slovenska Bistrica, Toti Big Band, Big Band SGBŠ Maribor, Soul Fingers, Omar Naber, Flapjacks, …).

Je ustanovni član HGM Jazz orkestra Zagreb, v okviru katerega je sodeloval z zvenečimi imeni evropske in svetovne glasbene scene. Z orkestrom je nastopal na Hrvaškem, v Sloveniji, Indoneziji, ZDA (New York), Belgiji, Italiji, Turčiji, Španiji, Cipru, Jordaniji in na Švedskem. Z orkestrom je posnel štiri zgoščenke.

Je dirigent Mestnega pihalnega orkestra Radlje ob Dravi ter umetniški vodja Brass Banda Radlje.

Poučevanje različnih pihal (saksofon, klarinet, kljunasta flavta) mu poleg igranja v različnih zasedbah in vodenja različnih sestavov pomeni način življenja. Ljubezen do glasbe ga spremlja že od mladih let in življenja brez nje si ne zna več predstavljati.

Vpišite se v najbolj odpičeno glasbeno šolo v Mariboru

Starostnih omejitev ni, vpisujemo celo šolsko leto, ni preizkusov in izpitov, le veliko dobre glasbe ter več kot 25 koncertov in priložnosti za prikaz naučenega na koncertnem terenu na leto.

Skip to content