Glasbarnica – za vse, ki bi radi, a ne morejo

Sep 21, 2020Novice

Z velikim veseljem sporočamo, da se v zadnjem tednu septembra pričenja nova sezona Glasbarnice.

Glasbarnica je brezplačna glasbena delavnica za vse, ki imajo radi glasbo, a zaradi takšnih in drugačnih razlogov nimajo dostopa do nje. Pri KUD Coda smo namreč mnenja, da je glasba neizmerno pomembna za razvoj otrok, zato bi vsi glasbeni navdušenci morali imeti priložnost preživljati svoj prosti čas z glasbo, ne glede na barvo kože, število kromosomov ali številk na TRR-ju.

Glasbene delavnice potekajo po dogovoru enkrat tedensko v naših novih prostorih na Koroški 63. Udeleženci preko pogovora in poslušanja spoznavajo različne zvrsti glasbe in se naučijo osnov igranja na različne inštrumente (bobni, klaviature, električna in bas kitara). Delavnice bo v letošnjem šolskem letu vodil Damir Višič, mojster ritma in indijske glasbe.

Za prijavo in več informacij nas kontaktirajte na 031 230 691 ali info@kud-coda.org. Delavnice potekajo v skladu z vsemi NIJZ priporočili, skupine udeležencev se med seboj ne mešajo!

V lanskem letu je brezplačne glasbene delavnice obiskalo več kot 30 otrok, mladostnikov in odraslih, ki sicer nimajo dostopa do glasbenega izobraževanja. Uspešno sodelujemo s projektom Botrstvo, Andragoškim zavodom Maribor, Centrom Naprej, Domom Antona Skale Maribor, Združenjem Šent, Dijaškim domom Lizike Jančar Maribor in številnimi drugimi ustanovami. Ob koncu šolskega leta organiziramo tudi nastop za vse udeležence, za katere je nastopanje na pravem odru prav posebno doživetje.

Želimo si, da bi za naše delavnice izvedelo in se nam pridružilo čim več otrok in mladostnikov, zato vas vljudno prosimo, da razširite besedo med vse tiste, ki bi v naši družbi radi spoznavali glasbo.

Skip to content