Hvala za pomoč pri novih prostorih

Nov 1, 2020Novice

Hvala vsem, ki ste nam v lanskem letu namenili 0,5 % dohodnine. Na ta način smo zbrali 1.498,72 EUR, ki smo jih namenili za opremljanje naših novih prostorov.

Kot nevladna organizacija vse svoje prihodke vlagamo v naše programe, od katerih so nekateri tudi popolnoma brezplačni in pogosto nam zmanjka sredstev za nakup nove opreme ali za popolno opremo učilnice v novih prostorih. Zato tudi letos pozivamo vse, ki še nimate prejemnika donacije, da dohodnino namenite KUD Coda. Odstotek se je v letošnjem letu povišal in znaša 1 %.

Kaj to pomeni? Vsi z osebnimi dohodki plačujemo dohodnino. 1 % tega že vplačanega dela država nameni nevladnim organizacijam, ki delujejo v javnem interesu na svojem področju – tudi KUD Coda. Če sami izberete, komu boste ta del namenili, bo s tem denarjem lahko nastala kakšna pametna stvar. Če pa organizacije ne izberete, državni aparat ta denar porabi za bog ve kaj … Torej, odločitev je vaša, stane vas nič, nam pa pomeni ogromno!

Do 31. maja 2021 izpolnite obrazec na tej povezavi, ga pošljite na pristojni davčni urad, na naš naslov (KUD Coda, Koroška 63, 2000 Maribor) ali pa se poslužite e-davkov. Sredstva, ki jih bomo prejeli v tej etapi, bomo v naslednjem letu ponovno namenili za opremljanje naših prostorov.

Skip to content