Koriščenje BON21 v glasbeni šoli KUD Coda

Avg 17, 2021Novice

Dobra novica! Poleg tradicionalnega 3 % predvpisnega popusta, ki velja do konca avgusta, lahko v novem šolskem letu za vse naše programe koristite turistični BON21. V nadaljevanju podajamo nekaj pomembnih informacij.

Kako izkoristiti BON21

Če želite za lekcije izkoristiti BON21, nas morate o tem obvezno predhodno obvestiti na naslov info@kud-coda.org.

Obrazec za potrditev unovčitve bona, ki ga izpolnite in ga skupaj s kopijo osebnega dokumenta predložite, je na voljo tukaj. Bone lahko unovčite v poljubnih zneskih. Po pravilih FURS-a to ne velja za prenesene bone, po katerih lahko bon unovčite le v enkratnem znesku.

Kdo so upravičeni za koriščenje BONA21

  • Do bona je upravičena oseba s stalnim prebivališčem v RS na dan 30. 6. 2021.
  • Odrasla oseba, ki bo v letu 2021 dopolnila 18 let, je upravičena do bona v višini 100 €, mladoletna oseba (rojena po letu 2003) pa je upravičena do bona v višini 50 €. 

Preneseni BON21

  • Bon za mladoletnega upravičenca zanj unovčijo starši, zakoniti skrbniki ali druga oseba, kateri je mladoletni upravičenec z odločbo pristojnega organa zaupan v varstvo in vzgojo ter za mladoletnega upravičenca dejansko skrbi (npr. rejnik). Obrazec je na voljo tukaj.
  • Preneseni bon lahko unovčite le v enkratnem znesku. Bon je prenosljiv med sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena (stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki), med zakonci in zunajzakonskimi partnerji, med partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi, med otroci in njihovimi zakonskimi zastopniki, če to niso starši. Bon je prenosljiv na upravičenca na podlagi izjave o prenosu bona med sorodniki in je na voljo tukaj.

V skladu z zakonom prenos ni mogoč med brati, bratranci, strici, sosedi, sodelavci, prijatelji itd.

Ostalo

Boni ne obstajajo v fizični obliki, temveč so evidentirani kot dobroimetje upravičenca v informacijskem sistemu FURS (eDavki), kjer je mogoče tudi spremljati stanje svojega bona.
Bona ni možno zamenjati za gotovino.

Navodila smo povzeli po Narodnem domu Maribor. Hvala, da nam ni treba odkrivati tople vode!

Skip to content