O učiteljici klavirja

Larina ljubezen in fascinacija do zvoka klavirskih tipk se je rodila nekje tam na Big Bangovem oddelku z glasbili, kjer se je iz čiste otroške radovednosti prvič dotaknila klaviature. Otroški pogled je dosegel svoje in leto za tem je Lara Turk lahko Konservatorij za glasbo in balet Maribor za naslednjim osem let poimenovala svoj drugi dom.

Danes zaigra na vsak klavir, ki ji pride naproti. Zagotovo ste simpatično Laro že kdaj slišali igrati v Piafu, edinem mariborskem lokalu z (uglašenim) pianom, kjer tako kot v KGB-ju sicer skrbi za dobro voljo ljudi. Študentka medijske produkcije, ki ji nista tuja niti kitara in ukulele, se udejstvuje tudi na drugih kulturnih področjih. Strast do pisanja jo je vrgla v novinarske vode, preizkusila pa se je tudi v vodenju svoje glasbeno naravnane oddaje na Radiu MARŠ.

“Glasba predstavlja izjemen del mojega življenja. Izvajanje glasbe je moj najljubši način izražanja, klavir je moj večni prijatelj in ko sedem pred tipke, sem doma,” pravi Lara. Mi pa lahko samo rečemo – dobrodošla doma!

Vpišite se v najbolj odpičeno glasbeno šolo v Mariboru

Starostnih omejitev ni, vpisujemo celo šolsko leto, ni preizkusov in izpitov, le veliko dobre glasbe ter več kot 25 koncertov in priložnosti za prikaz naučenega na koncertnem terenu na leto.

Skip to content