Lea Gačnik

O učiteljici in zborovodkinji

Lea Gačnik je svojo glasbeno pot začela v Glasbeni matici Maribor in jo kasneje nadaljevala na KUD Codi, kjer je končala smer elektronskih ogel. Končala je študij Glasbene pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru, študij pa je nadgradila z magisterijem. Štiri leta je bila aktivna pevka in korepetitorka v Akademskem pevskem zboru Maribor, ki dosega vrhunske rezultate tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Pretekli dve šolski leti je bila zborovodkinja Vokalne skupine KUD Coda, trenutno pa vodi Mešani pevski zbor KUD Coda.

Glasba ji pomeni ogromno v življenju, saj povezuje ljudi med sabo hkrati pa je pomemben vidik izražanja. Zelo pomembno je, da jo vsak posameznik začuti, se ji preda in v njej uživa. Kot glasbena pedagoginja čuti dolžnost, da širi ljubezen do glasbe in jo približa vsem, ki bi se z njo radi spoznali ali pa se z njo ukvarjali še intenzivneje.

Vpišite se v najbolj odpičeno glasbeno šolo v Mariboru

Starostnih omejitev ni, vpisujemo celo šolsko leto, ni preizkusov in izpitov, le veliko dobre glasbe ter več kot 25 koncertov in priložnosti za prikaz naučenega na koncertnem terenu na leto.

Skip to content