Dejan Kus

Klarinet, saksofon, flavta

Diplomiral je v razredu red. prof. Petra Strauba na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu, ter magistriral v razredu red. prof. Ota Vrhovnika na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Pedagoško-andragoško izobrazbo je pridobil na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru.

Sodeloval je oz. še sodeluje z raznimi zasedbami doma in v tujini (Big Band Radlje, Big Band Slovenska Bistrica, Toti Big Band, Big Band SGBŠ Maribor, Soul Fingers, Omar Naber, Flapjacks, …).

Je ustanovni član HGM Jazz orkestra Zagreb, v okviru katerega je sodeloval z zvenečimi imeni evropske in svetovne glasbene scene. Z orkestrom je nastopal na Hrvaškem, v Sloveniji, Indoneziji, ZDA (New York), Belgiji, Italiji, Turčiji, Španiji, Cipru, Jordaniji in na Švedskem. Z orkestrom je posnel štiri zgoščenke.

Je dirigent Mestnega pihalnega orkestra Radlje ob Dravi ter umetniški vodja Brass Banda Radlje.

Poučevanje različnih pihal mu poleg igranja v različnih zasedbah in vodenja različnih sestavov pomeni način življenja. Ljubezen do glasbe ga spremlja že od mladih let in življenja brez nje si ne zna več predstavljati.