Namenite 1 % dohodnine KUD Coda

Nov 28, 2021Novice

Oktobra smo v sklopu (Z)mešanega festivala v naših prostorih odprli prvo slikarsko razstavo. Svoje odseve je prispevala članica KUD Coda, Mateja Uranjek. Prostori na Koroški 63 tako počasi dobivajo tisto pravo dušo, ki pritiče kulturnemu centru, kjer od letošnjega leta pod isto streho deluje tudi DJ šola. Želja je še veliko, dobrih idej nam še dolgo ne bo zmanjkalo. Pri tem pa lahko svoj košček prispevate tudi vi.

KUD Coda deluje v javnem interesu na področju kulture

KUD Coda je nevladna organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju kulture. Ta laskavi naziv, za katerega je potrebnega kar nekaj dela in izkazovanja, pa nam prinaša še eno ugodnost – vsi, ki plačujete dohodnino, nam lahko namenite 1 % le te. To za vas ne pomeni popolnoma nobenega stroška, ta odstotek bi šel v vsakem primeru v državno malho. Vaša odločitev pa je, ali ga pustite v tej malhi in se z njim zgodi bogve kaj, ali pa ga namenite eni izmed nevladnih organizacij, ki s takimi sredstvi lahko naredi čudeže. Med njimi je tudi KUD Coda.

Hvala za 3.248,46 €

Hvaležni smo, da vas je kar nekaj takih, ki ste prepoznali smisel v našem delovanju in nas z 1 % dohodnine podpirate že več let. Lani smo tako zbrali 3.248,46 €, ki smo jih namenili opremljanju naših prostorov. Do popolne podobe pa nas loči še kar nekaj dela in investicij. Zato ob koncu leta pozivamo vse, ki še nimate prejemnika 1 % dohodnine. Lahko ga pustite državi in upate, da bo s tem storila nekaj dobrega za vse. Ker pa je to upanje zelo majhno, vam priporočamo eno bolj zanesljivo opcijo. Namenite ta 1 % KUD Coda in zagotavljamo vam, da ga bomo oplemenitili. To lahko storite na več načinov:

  • Izpolnite obrazec na tej povezavi in ga osebno dostavite na vaš pristojni davčni urad, lahko pa ga posredujete neposredno nam – ga oddate mentorjem ali pošljete na naslov KUD Coda, Koroška cesta 63, 2000 Maribor.
  • Svojo namero izrazite prek E-davkov, za kar ne potrebujete digitalnega potrdila.

Tudi v naslednjem letu bomo ta sredstva namenili za izboljšanje naših delovnih pogojev. Hvala vsem, ki nas in nas še boste na tak način podprli. Obljubimo, da boste v sadovih vašega prispevka uživali tudi vi, saj imamo v glavi krasne ideje, s katerimi bodo Coda prostori resnično brezmejni.

Skip to content