Pevski zbori in vokalne zasedbe, vabljeni na KoLentovanje

Maj 27, 2023Novice

Ne znamo si pomagat. Ko se zagrejemo za eno idejo, je ne izpustimo nerealizirane iz rok. Ob zadnjem decembrskem koledovanju v organizaciji naših prijateljev iz Društva Hiša!, nas je pogrela misel o poletnem koledovanju. Potem pa privre iz naše MePZ-jevke Rebeke genialna ideja – dajmo naredit KoLentovanje (kudos, Rebeka!).

kolédnik: kdor hodi od hiše do hiše in vošči s petjem, igranjem obrednih pesmi, zlasti med 25. decembrom in 6. januarjem

koLentnik: kdor hodi od lentovskega prizorišča do prizorišča in z zborovskim petjem deli radost in veselje, zlasti med 23. junijem in 1. julijem

KUD Coda na čelu z Mešanim pevskim zborom vabi na poletno KoLentovanje. Deset zborovskih in vokalnih zasedb nas bo v sredo, 28. junija, med 19. in 21. uro na glavnih lentovskih prizoriščih ogrelo za vrhunce večera ter poskrbelo za mini ulični after pevski žur po koncertih in predstavah. “Zbore na ulice” je agenda mariborske kulturne ustanove, katere cilj je popularizirati večglasno petje in povezati vse, ki jim zborovsko petje predstavlja smisel življenja.

Ker smisel življenja ni le(žanje) na plaži, k sodelovanju vabimo pevske zbore in vokalne zasedbe. Med 19.00 in 21.00 bomo v sredo, 28. junija, prepevali pred glavnimi prizorišči Festivala Lent. Codovci in Lentovci (poklon Narodnemu domu Mariboru za posluh za naše divje ideje) poskrbimo za plan in navlažena grla, vi pa za dobro muziko in klobuk/skrinjico/whatever za radodarne prispevke, ki bodo okrepili naslednjo pevsko sezono. Vse zasedbe dobre volje vabimo, da se oglasite predsednici MePZ KUD Coda na katja.sres@kud-coda.org, kjer vam je na voljo za vse podrobnosti.

Ambicije tega projekta so reees velike, zatorej verjamemo, da bo vsem žal, ki pri prvi rundi ne bodo zraven.

Če kaj, pa bo to res ena fantastična poletna noč.

Naslovna fotografija je delo našega prijatelja Matica Ačka.

Skip to content