Potek lekcij do konca šolskega leta

Maj 17, 2020Novice

Dragi učenci in starši. Obveščamo vas, da smo se v skladu s sproščanjem ukrepov za zajezitev epidemije odločili, da se v omejenem številu in pod strogimi pravili vračamo k poučevanju v živo, večina pa do konca leta nadaljuje na daljavo. Glede možnosti poučevanja v živo se pozanimajte pri vašem mentorju, pri tem pa upoštevajte, da je število ljudi v prostorih omejeno ter da nekateri mentorji spadajo v rizično skupino in se ne smejo izpostavljati potencialni okužbi.

Bobnarji se v naše prostore na Trubarjevi 24 vračate že s ponedeljkom, 18. majem, vsi morebitni ostali učenci pa po dogovoru z vašim mentorjem.

Ukrepi za varno poučevanje v živo

Po priporočilih NIJZ se za glasbene šole smiselno uporabljajo priporočila, namenjena osnovnim šolam. Prosimo vas, da nam pomagate pri doslednem upoštevanju naslednjih navodil, ki smo jih pripravili za varno in ‘življenjsko’ delo v naših prostorih:

  • Uporaba mask za mentorje in učence ni obvezna, je pa obvezno upoštevanje 1,5 metrske socialne distance.
  • Zadrževanje na hodnikih, kjer ni mogoče upoštevati dovoljšnje razdalje, je zato prepovedano. Vljudno vas prosimo, da na lekcije počakate v parku.
  • Poskrbite za higieno rok in kašlja. Na to vas bodo opozarjali napisi v naših prostorih, mi pa bomo poskrbeli za redno zračenje in razkuževanje vseh površin. Na voljo bodo tudi razkužila za roke.
  • Delo z inštrumenti bo potekalo kot običajno. Če imate svoje inštrumente, jih prinesite na lekcijo, inštrumente na Codi pa bomo razkuževali v največji možni meri.

Hvala vsem, ki ste nam z odzivom na naš vprašalnik pomagali sprejeti te odločitve. Hvala tudi za vse pozitivne besede in odlično sodelovanje na daljavo, ki potrjujejo, da naša ekipa daje vse od sebe v teh neobičajnih okoliščinah.

Skip to content