Said Bešlagič

O učitelju za kitaro

Said Bešlagič je klasično kitaro in solfeggio  končal na Nižji glasbeni šoli Tabor ter šolanje nadaljeval še tri leta.

Leta 1995/96 pridružen skupini Center za dehumanizacijo kot ritem kitarist in v letu dni rednega delovanja koncertirali po vsej Sloveniji, Avstriji ter opravili turnejo po Nemčiji.

Leta 1996 je zapustil CZD in ustanovil lastno rock skupino Blutwurst, ki redno deluje še danes in nastopa po festivalih kot so Garage explosion, Pri’i pa vi’i, Rokerji pojejo pesnike, Underground, No border jam in drugi.

Kot del projekta Noči raziskovalcev Univerze v Mariboru je bila ustanovljena glasbena skupina Phd KGB Big Bang Band, katere posebnost je, da so člani sami fiziki, profesorji. Said v njej nastopa kot pevec in kitarist, preigravajo pa se kompozicije 20. stoletja.

Je ustanovni član in aktivni sodelavec pri vsakoletni organizaciji glasbenega festivala Pri’i pa vi’i, katerega sooblikujejo s skupino Muškat Hamburg ter društvom AGD Gustaf, gostijo pa izključno lokalne glasbene skupine.

Pri svojem glasbenem ustvarjanju se polprofesionalno ukvarja tudi z audio snemanjem in v svoje delo vključuje moderne digitalne tehnike kot npr. Adobe Audition z raznimi VST priključki, ZOOM R24, Vox Tonelabs, Yamaha MT 400 …

Za mladino izvaja glasbene inštrukcije za električno in akustično kitaro, predava osnovne fizikalne zakonitosti zvoka, teorijo glasbe in branje ter pisanje notnih materialov, v igranje kitare uvaja matematično kombinatoriko, repertoar pa objema vse od klasike, priredb, rocka, jazza kot tudi mnoge vrste tehničnih vaj.

Vpišite se v najbolj odpičeno glasbeno šolo v Mariboru

Starostnih omejitev ni, vpisujemo celo šolsko leto, ni preizkusov in izpitov, le veliko dobre glasbe ter več kot 25 koncertov in priložnosti za prikaz naučenega na koncertnem terenu na leto.

Skip to content