Izvajamo 3 sklope brezplačnih spletnih tečajev:

  • 1. del obravnava osnove glasbene teorije,
  • 2. del je nadaljevalni tečaj s poudarkom na intervalih in lestvicah ter
  • 3. del pa se osredotoča na zahtevnejše glasbene strukture in akorde.

Naslednja izvedba tečajev bo februarja 2021.

I. del tečaja
II. del tečaja
III. del tečaja

Tečaji potekajo sedem zaporednih tednov, obsegajo pa delo z gradivi v spletni učilnici in samostojno delo oz. domače naloge. Nova gradiva in naloge so objavljene enkrat tedensko, aktivnosti znotraj tedna pa udeleženci izvajajo, ko imajo čas. Po uspešno opravljenem tečaju udeleženci prejmejo potrdilo o pridobljenih znanjih in spretnostih.

Tečaje vodi Tomi Erceg, ki je bil pri KUD Coda zaposlen kot izvajalec brezplačnih glasbenih delavnic za vse tiste, ki si glasbenega izobraževanja sicer ne morejo privoščiti. Po obiskovanju študija glasbene pedagogike v Mariboru, je na Brucknerjevi univerzi v Linzu obiskoval smer jazz & pop, diplomiral pa je iz bas kitare.

Strokovni recenzenti tečaja so Codovci. Predsednica društva in učiteljica glasbene umetnosti na OŠ Draga Kobala Maribor, Sonja Volarič, najbolj izkušen član naše mentorske ekipe, Drago Kotnik, ki se s poučevanjem glasbe ukvarja že več kot 30 let, in glasbena pedagoginja, mentorica solo petja in Mešanega pevskega zbora KUD Coda, Lea Gačnik.

Množični spletni tečaji so zaradi fleksibilnosti odlična platforma za učenje ne glede na stopnjo zahtevnosti ali razporeditev prostega časa, ključna je samo osebna motivacija. V Sloveniji se šele prijemajo, a na srečo je med glasbenimi pionirji simpatična in entuziastična ekipa KUD Coda, ki je za začetek postavila pregleden uvodni tečaj teorije glasbe. Začetnikov ne bo preobremenil, naprednejši uporabniki pa lahko za ponovitev hitreje preklikajo skozenj. Zasnovan je ravno prav interaktivno: poleg reševanja kvizov je potrebno oddajati skene pisnih in zvočne posnetke praktičnih nalog, s čimer uspešno preseže običajno samostojno spletno učenje, a je vseeno enostaven za uporabo. Poleg stika z drugimi udeleženci, hitro odzivnim pedagogom in tehnično pomočjo je njegova prednost pred tujimi tečaji tudi v tem, da se med učenjem ni treba ukvarjati še s prevajanjem glasbene terminologije.
Pika, udeleženka tečajev
Click edit button to change this code.