Mariborska premiera “Inhumanum: Detomori in umori otrok”

Nov 5, 2022Dogodki, Novice

petek, 18. november 2022, ob 19.00, Vetrinjski dvor Maribor

Ob Mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami

Codovci vabimo na ogled igrano-dokumentarnega filma INHUMANUM: DETOMORI IN UMORI OTROK, posnetega v sklopu igrano-dokumentarne serije Inhumanum: Nečloveško ravnanje človeka, avtorja Boštjana Brezovnika in režiserja Igorja Zupeta. Namen filma je opozoriti na vzroke in pokazati širše razsežnosti ter posledice nasilnih ravnanj v družbi ter na ta način prispevati h kulturi nenasilja.

O seriji

Film je nastal v sodelovanju s Policijo, Vrhovnim državnim tožilstvom RS, Novo univerzo, Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani, Univerzo Maria Curie-Skłodowska v Lublinu (Poljska), Odvetniško zbornico Slovenije, Enoto za forenzično psihiatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, Inštitutom za sodno medicino Univerze v Ljubljani in Upravo za izvrševanje kazenskih sankcij.

Serija Inhumanum je bila posneta v produkciji Perfo produkcija (producenta Aleš Pavlin in Andrej Štritof) in koprodukciji RTV Slovenija, Collegium Humanum in Lex localis, s podporo Slovenskega filmskega centra.

V seriji v glavnih vlogah nastopajo: Ludvik Bagari, Timon Šturbej, Milena Zupančič, Tamara Avguštin, Katarina Matejčič in Janez Krušič.

KUD Coda na filmskem platnu

In kaj imamo pri vsem tem Codovci? 27. junija 2021 smo se z avtobusom odpravili na ljubljanske Žale, kjer je padla klapa za projektni otroški pevski zbor pod vodstvom naše Nine Fajertag. Da bi si bilo serijo fino ogledati v družbi in na večjem platnu, pa je zamisel našega Bratka Zavrnika, idejnega vodje rednih Coda kavč druženj. Za to posebno priložnost pa bomo Coda kavč zamenjali za Vetrinjski dvor.

inhumanum glasbena šola kud coda maribor otroški pevski zbor premiera 2022
Projektni otroški pevski zbor KUD Coda na snemanju (foto: Igor Zupe)

Mariborska premiera v Vetrinjskem dvoru

Projekcija Inhumanum: Detomori in umori otrok bo prva javna projekcija izven filmskih festivalov. V veliko čast nam je, da si jo bomo skupaj lahko ogledali še pred predvajanjem na naših televizijah spomladi prihodnje leto. Zato nikar ne zamudite in se nam pridružite v petek, 18. novembra, od 19. ure naprej v Vetrinjskem dvoru. Projekciji bo sledila razprava na temo preprečevanja nasilja v družbi. Pogovor z Boštjanom Brezovnikom in Janezom Krušičem bo povezoval Bratko Zavrnik. Ogled je brezplačen, film si ogledajo starejši od 15 let in mlajši od 15 let v spremstvu staršev.

Skip to content