primož vidovič učenje solo petja kitara glasbena šola kud coda maribor

O Primožu

Primož Vidovič je pevec in kantavtor iz okolice Ptuja. Solo petja se je učil pri Samu Ivačiču na Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj in se izobraževal na delavnicah mednarodno priznanih mentorjev, kot so New York Voices in Lela Kaplowitz. Začel je kot pevec džezovske in popularne glasbe, zlasti slovenskih popevk, nastopal je v muzikalih, v zadnjih letih pa se je kot finalist Festivala slovenskega šansona uveljavil kot eno vidnejših imen novega slovenskega šansona in za kantavtorstvo prejel številne nagrade, vključno z zlato kanto na Kantfestu in drugo nagrado novosadskega Taktfesta.

Kot pevski pedagog je predan celostnemu razvoju učencev, ki jim želi vzbuditi tako strast kot tudi razumevanje za glasbo. Verjame, da je veščina sicer nerazdružljiva sopotnica umetnosti, da pa uspešnega učenja ne more biti brez dobrega vzdušja v učilnici in da gre oblikovanje umetnika z roko v roki z rastjo človeka.  

Poleg glasbenega udejstovanja piše doktorat iz filozofije in objavlja kolumne v časopisih, kot je Delo. Rad se zapleta v dolge pogovore o življenju in umetnosti ter se sprašuje o vsem tistem, kar se nam zdi samoumevno in česar ne vemo.

Vpišite se v najbolj odpičeno glasbeno šolo v Mariboru

Starostnih omejitev ni, vpisujemo celo šolsko leto, ni preizkusov in izpitov, le veliko dobre glasbe ter več kot 25 koncertov in priložnosti za prikaz naučenega na koncertnem terenu na leto.

Skip to content