Codovci ostajamo doma!

Maj 6, 2020Novice

Očitno nas že zelo pogrešate. Naši telefoni brnijo, e-nabiralniki se polnijo in notificationi utripajo na eno temo: kdaj bodo naše individualne lekcije spet potekale v živo? Preučili smo vse možnosti in se odločili za najbolj pametno – letošnje šolsko leto bomo zaključili na daljavo, lekcij v fizični obliki na Trubarjevi 24 tako ne bo. Po tej odločitvi smo posegli zaradi več razlogov:

  • Spremljamo dogajanje na področju izobraževalnih ustanov. Njihova vrata se bodo odprla le za omejeno število določenih učencev. Večina slovenskih šolarjev bo tako šolsko leto zaključila na daljavo.
  • Učenje inštrumenta (kaj šele petja) z zaščitno masko res ni nekaj prijetnega. Prav tako pri 100+ učencih velik izziv predstavlja razkuževanje kljuk, strun, tipk in vseh preostalih površin. Več časa bi tako morali posvetiti zaščitnim ukrepom kot pa dejavnosti, ki jo imamo radi – poučevanju.
  • Menimo, da smo v dobrih dveh mesecih pokazali in dokazali, da smo zmožni izpeljati kakovostne lekcije na daljavo. Stisnimo še en mesec na tak način, septembra pa se spet vidimo čisto od blizu v čisto naših novih prostorih! S predvpisom pričnemo v ponedeljek, 11. maja!

Virus pa žal ne preprečuje le individualnih lekcij v živo, ampak vpliva tudi na naše skupinske vaje, izvedbo (Z)mešanega festivala in zaključnih produkcij, zato v nadaljevanju podajamo nekaj najpomembnejših informacij.

(Z)mešanega festivala tako kot številnih drugih množičnih prireditev letos žal ne bo v fizični obliki. Skupinske vaje, ki bi se sicer začele po prvomajskih počitnicah so odpadle. Junijske zaključne koncerte pa bomo predvidoma nadoknadili decembra. A brez skrbi, naša ekipa se trudi, da bi čim več dejavnosti izpeljali na tak ali drugačen kreativen način.

Še en video naših Vokalk za motivacijo. Več o dogajanju na daljavo pa smo povzeli tudi v našem mini dnevniku

Skip to content