Nič nas ne ustavi – kako Codovci preživljamo ta čas

Apr 25, 2020Novice

Mineva 6. teden tega čudnega obdobja, ko ne moremo biti fizično skupaj, a Codovci dokazujemo, da smo zato še toliko bolj povezani. Večina naših aktivnosti nemoteno poteka naprej, po dnevnih sobah se širi glasba, situacija pa iz vseh nas izvablja najboljše ideje. Ponosno jih predstavljamo.

Vokalke z lizikami

Naše punce so nas čisto presenetile. Vokalke pod mentorstvom naše Nine (ja, to je ona poleg kosilnice na posnetku) so si nadele nov imidž, izbrale in priredile pesem Lollipop in jo posnele tako dobro, da bi nam lizika padla iz ust, če bi jo imeli.

Kaj naklepajo zboristi?

Kot so nam prišepnili zaupni viri, ne bo dolžna ostala niti naša bolj številčna zasedba. Članom in članicam Mešanega pevskega zbora KUD Coda se vsako sredo kolca po skupnih vajah, zato so eno od njih izkoristili za skupinsko druženje na daljavo.

Glasba je povsod doma

To dokazuje ‘horda’ naših 20 mentorjev in več kot 100 učencev, ki so učilnice menjali za dnevne sobe, otroške spalnice in druge prostore. In očitno je vse skupaj prineslo nekaj dobrega – po poročanju naših navdušenih mentorjev Codovci napredujejo še hitreje, inštrumente in glasilke pa trenirajo še močneje. Najbolj pa nas veseli, da se navdušenje nad glasbo širi hitreje kot virus! Iz naše učenke Ite je preskočilo kar na vse družinske člane.

Nismo sami

Veseli smo, da nas je k sodelovanju povabila ekipa Pekoskopa, s katero smo pripravili t.i. video tutoriale za učenje osnov kitare. V glavni vlogi seveda naš kitarski virtuoz Alien, ki v prvem ‘šnelkursu’ iz vsakega gledalca naredi čisto pravega rockerja.

Kot lahko vidite, se res ne moremo pritoževati, glede na razmere se imamo super. A vemo, da ni povsod tako. Zato z majhnimi gestami prijaznosti skušamo ta čas olajšati tistim, ki to najbolj potrebujejo. Na tem mestu poklon našim mentorjem! Metka s svojim e-kolesom dostavlja natisnjene note in gradiva vsem, ki tiskalnika doma nimajo, naš Said, ki bi mu lahko rekli kar mendežer za srečo, pa skupaj s svojimi učenci lajša te trenutke stanovalcem Doma Danice Vogrinec. Ne naprej povedat, ampak malo so se nam orosile oči, ko smo videli, koliko sočutja in pozitivnih besed premorejo naši kitaristi.

Delimo znanje

Kar 45 udeležencev skupaj z nami pridobiva novo znanje o glasbeni teoriji, ki jo brezplačno prek spleta izvajamo v treh delih. Odločili smo se, da želimo to številko še povečati in dostop omogočiti resnično vsem, zato smo vpis v Brezplačne spletne tečaje teorije glasbe podaljšali do 17. maja, v 2. in 3. delu pa se nam lahko pridružite tudi tisti, ki sicer (še) niste člani KUD Coda. Kljub podaljšanju vpisnega roka pa zadnji termin za uspešno končanje izobraževanja ostaja 10. junij! Še za motivacijo – 2 udeleženki sta prvi del tečaja že opravili, bravo!

Lepo je biti Codovec

“Star pregovor” pravi: Lahko spraviš človeka iz Code, a nikoli Code iz človeka! Zato tudi v teh časih vsak ponedeljek sestankujemo na daljavo in delamo dalje! A Martin, Katja, Bobi, Mateja, Sonja, Alien & co vsega še ne razkrijemo, naj ostane za naslednji članek.

Skip to content