Festival Skuštrane in bradati

Sep 3, 2018Novice

Med 7. in 21. septembrom vabljeni, da se udeležite več kot 20 dogodkov na 2. festivalu enakosti na mariborski glasbeni sceni Skuštrane in bradati, ki smo ga tokrat pomagali zakuhati prav Codovci.

Festival je nastal iz dejstva, da je na mariborski bogati glasbeni sceni, ki vključuje okoli 100 glasbenih skupin in solo glasbenikov, izrazito manjša prisotnost glasbenic napram glasbenikom. Mariborski akterji na glasbeni sceni ocenjujejo razmerje manj kot 30 % “muzičark” in več kot 70 % “muzičarov”.

Skozi soj žarometov, koncertne dogodke, pogovore, mestne intervencije bo predstavljeno avtorsko glasbeno ustvarjanje aktivnih glasbenih skupin, glasbenic in glasbenikov, kot tudi drugih umetnikov, ki pomembno sooblikujejo in soustvarjajo mariborsko (in širšo) glasbeno in kulturnoumetniško sceno.

Seveda bomo prisotni tudi Codovci. V ponedeljek, 10. septembra, ob 20.00 vabljeni v Vetrinjski dvor na koncert naših Vokalk, kjer boste videli, kaj je to pravi girl-power. Razmerje po spolu naših učencev je skoraj 50:50, zato smo zagotovo pravi zgled, kar se tiče enakosti. Da lahko za mikrofonom stojijo fantje in da tudi punce odlično vihtijo bobnarske palčke, bomo dokazali na našem predstavitvenem koncertu v četrtek, 13. septembra, ob 19.00 v Vetrinjskem dvoru.

Skip to content