MePZ KUD Coda vabi nove pevke in pevce

Sep 15, 2023Novice

MePZ KUD Coda ob začetku nove pevske sezone v svoje vrste vabi nove pevke in pevce.

Mešani pevski zbor KUD Coda je najbolj zmešano raznolik zbor, ki dokazuje, da glasba res povezuje. Že od leta 2016 pod okriljem KUD Coda polnijo zborovsko praznino za vse tiste z živahnimi obveznostmi, med katerimi jih skupinsko prepevanje najbolj osrečuje. Zbor je v tem obdobju pod vodstvom Lee Gačnik nanizal toliko nastopov, da za naštevanje ne zadostuje običajno število okončin. Njihov zvok je že odmeval v krasnem ambientu Minoritske cerkve, po božično okrašenih ulicah Maribora, pa tudi na rockerskih koncertnih lokacijah. V sezoni 2022/23 pa so zakrivili KoLentovanje prepevanje vokalnih zasedb po ulicah Maribora v času Festivala Lent.

mepz kud coda vabi nove pevke in pevce glasbena šola kud coda maribor
Naj navedemo še enega od mnogih spodbujevalnih dejavnikov. V zboru KUD Coda sodelujejo ljudje z izjemnimi talenti. Med njimi tudi pobudnik English Student Theatre, ki svoje sopevke in sopevce venomer preseneča z izbranimi besedami in gestami – kaligrafska upodobitev ene najlepših iz njihovega reportoarja v obliki knjižnega kazala nedvomno sodi mednje. Dejstva, da smo tudi živalim prijazen pevski zbor pa najbrž ni potrebno posebej izpostaviti.

Zbor je v zadnjih letih poleg kilometrine in koncertov zbral tudi številčno zasedbo, zato od letošnje sezone dalje vaje potekajo vsako sredo med 17.30 in 20.00 v večnamenski dvorani Vetrinjskega dvora. Prostora za nove kakovostne in (z)mešane pevce je odslej več kot dovolj, za dodaten spodbujevalni dejavnik pa velja omeniti dejstvo, da je v istem kompleksu tudi naš najljubši bar Vetrinjc-BarCoda, kjer se običajno nadaljuje druženje po vajah.

Kako se pridružiti tej edinstveni skupini? Izpolnite preprost obrazec na tej povezavi in v kratkem se vam bo oglasila Lea s povabilom na avdicijo, ki praviloma potekajo pred vajami. Ne se bat’!

Ena najbolj frišna zborovska z našega YouTube kanala.
Skip to content