Prihaja prvi Coda Vocal camp

Apr 9, 2022Dogodki, Novice

Na pobudo naših mentorjev za solo petje v Maribor prihaja prvi Coda Vocal camp. Intenzivno pevsko izpopolnjevanje bo potekalo med 3. in 5. junijem v Hostlu Pekarna. Prijave so že odprte – za prvi deset udeležencev nudimo early bird kotizacijo ob prijavi do konca aprila 2022.

Zakaj Coda Vocal camp?

Novi Vinodolski 2021. Motivacijski vikend ekipe glasbene šole KUD Coda. Alien nam je ob kitari in dobrotah z žara navdušeno pripovedoval o evropskem vocal campu na Poljskem, kjer se je izpopolnjeval in vodil delavnico pisanja pesmi. Beseda je dala besedo, tudi naša Nina se je vmes udeležila pevskega tabora v Avstriji in zagreli smo se za idejo organizacije Vocal campa.

Po 17 letih poučevanja solo petja in vodenju vokalnih zasedb se nam zdi, da je čas za en korak naprej in širjenje naših izkušenj na občinstvo tudi izven naših prostorov in okvirjev delovanja.

Kako bo Vocal camp potekal?

Coda Vocal camp je sestavljen iz individualnega (okvirno pol ure individualne vokalne tehnike) in skupinskega dela (8 ur dela po skupinah). Skupine so oblikovane glede na stil petja, izbirati je mogoče med programom pop, rock in jazz. Vsako skupino bo prevzel eden izmed naših mentorjev za solo petje, v zaključnem delu programa pa se jim bodo pridružili tudi znani slovenski glasbeni ustvarjalci. Vsi udeleženci bodo deležni tudi skupinskega upevanja pod vodstvom Lee Gačnik in delavnice pravilne tehnike dihanja z Barbaro Tanze, ki bo odprta tudi za zunanje udeležence.

Pop program

Pop skupina se bo pod vodstvom Tine Ritlop posvečala raznovrstnosti pop petja (chill out pop, klasični pop) in produkciji vokalov. Udeležencem se bo v nedeljo pridružil Gašper Šantl iz dvojca zalagasper.

Rock program

Rock program bo vodil Alien Andrej Partljič, certificiran MVT lvl 1 učitelj petja. Ob podpori gosta Sebastijana Lukovnjaka se bo skupina osredotočala predvsem na performans.

Jazz program

Nina Fajertag bo prevzela vodenje jazz programa, kjer se bodo udeleženci spoznavali predvsem z zborovsko obliko jazz petja. Ob zaključku delavnice se jim bo pridružila Ana Bezjak.

Logistične informacije

Prijave na Vocal camp so že odprte! Do konca aprila velja posebna early bird ponudba za prvih deset prijavljenih, prav tako so posebne ponudbe deležni člani KUD Coda. V kotizacijo so vključena vsa gradiva, prehrana (2x kosilo in 2x večerja) in skupinske večerne aktivnosti. Vabljeni tudi pevci in pevke iz drugih krajev po Sloveniji – z veseljem vam pomagamo pri zagotavljanju namestitve, ki bo ob zgodnji prijavi mogoča na lokaciji izvajanja Coda Vocal campa.

Skip to content